Koningspelen op 26 april 2013

Op 26 april vinden de koningspelen in Ee plaats, klik op "lees meer" voor info.

Koningspelen 2013                   

 

U heeft het vast al gehoord of gelezen in de media. Op vrijdag 26 april worden op vele basisscholen in Nederland de Koningsspelen georganiseerd. Dit is een landelijk initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging waarbij leerlingen van de basisschool een sportieve dag gaan beleven. Ook De Gearing doet in samenwerking met het Dorpsbelang mee aan deze Koningsspelen.

Omdat deze Koningsspelen op een vrijdag georganiseerd worden en we groep 1 en 2 ook graag  mee willen laten doen aan deze Koningsspelen, zal er voor groep 1 en 2 een kleine wijziging zijn.

Vrijdag 26 april zullen de kinderen uit groep 1 en 2 in de ochtend wel naar school gaan om met ons mee te spelen. Vrijdagmiddag hebben zij vrij. Daarbij hebben zij op donderdag 25 april een vrije dag. Voor de overige groepen veranderd er niets.

Wat gaan we doen tijdens de Koningsspelen?

Om 8.30 uur komen we  op school om samen te ontbijten tot 9.30 uur.  Voor het etenswaar wordt gezorgd. Iedereen hoeft alleen nog een bordje, bestek en een beker mee te nemen. De kinderen krijgen die dag een T-shirt aangeboden. Passende accessoires in rood/wit/blauw/oranje maken dit helemaal af.

Van 9.30 tot 9.45 uur kijken we samen op tv naar de landelijke aftrap van de Koningsspelen.

Van 9.45 tot 10.15 uur gaan we allemaal onze eigen kroon knutselen.

Daarna hebben we pauze en na de pauze maken we ons klaar voor een sponsorloop welke start om 10.45 uur en duurt tot 11.15 uur. Tijdens deze sponsorloop gaan we geld inzamelen om het plein op te kunnen knappen.  Binnenkort krijgen de leerlingen hiervoor nog een sponsorkaart mee naar huis.

De sponsorloop zal gehouden worden in de oude dorpskern. Groep 1, 2 en 3 lopen daarbij over de Omgong rond de kerk. Groep 4, 5, 6, 7 en 8 lopen van de speeltuin over de Omgong naar de Keareweare. Dan komen ze op de Achterwei en lopen van de Hege Loane naar de Lytse Loane weer terug naar de speeltuin. 

Na de sponsorloop is er van 11.30 tot 12.00 uur een modeshow van de kronen. Deze modeshow wordt gehouden op het plein. Bij zowel de sponsorloop als de modeshow kunnen we wel wat enthousiaste toeschouwers gebruiken. Dus kom  gezellig langs en moedig onze leerlingen aan!

In de middag is er voor de leerlingen van groep 3, 4 en 5 een sjoelwedstrijd op school. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 hebben een koersbaltoernooi gezamenlijk met de Koersbalclub in Dorpshuis de Jister.  De kinderen uit groep 6, 7 en 8 komen daarvoor om 13.15 uur zelf bij de Jister i.p.v. bij school. Bij zowel het sjoelen als het koersballen zijn toeschouwers natuurlijk van harte welkom!

Inmiddels zijn al een aantal ouders benaderd om te helpen tijdens deze dag. Maar wilt u ook helpen dan horen we dat natuurlijk graag. Opgeven kan bij de leerkrachten. Ook zoeken we voor ’s middags nog een aantal sjoelbakken. Mocht u thuis eentje hebben en deze willen uitlenen voor deze middag, dan kunt u dit ook aan de leerkracht doorgeven.

Wij hopen er met elkaar een hele mooie en sportieve dag van te maken!

 

 

 

 

Himmeldei "De Gearing"
Open dagen "Op de Terp"

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/