Deadline nadert voor aanvragen Kansenpot DOM

EE - In de Kansenpot van het DOM-project (Dorps Ontwikkelings Maatschappij) zit nog steeds 27.000 euro. Dit geld is beschikbaar gesteld door de gemeente Dongeradeel en de provincie Fryslân om ons dorp op te knappen.

De DOM Ee heeft inwoners, verenigingen en ondernemers opgeroepen met ideeën te komen om het dorp (nog) aantrekkelijker te maken. Tijdens de informatiebijeenkomst in september kwamen allerlei ideeën naar voren zoals een nieuwe geluidsinstallatie, een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een reclamebord van het Flaakspaad bij ’t Stienfek.

Aanvraag indienen
De eerste aanvragen zijn inmiddels binnen. De DOM Ee raadt inwoners aan hun plan zo snel mogelijk op te sturen. Aanvragen kunnen tot uiterlijk 1 maart 2015 worden ingediend. De DOM neemt vervolgens een beslissing over welke aanvragen gehonoreerd worden en welke niet.

Ie Flaaksdoarp
De Kansenpot is bedoeld voor activiteiten die gericht zijn op sociale of economische versterking van het dorp. De DOM Ee bekijkt ook of er een link is met het thema: Ie Flaaksdoarp. Het geld uit de Kansenpot dat overblijft wordt gebruikt voor de plannen van de DOM voor It Flaaksplein. Hiervoor wordt het plantsoen (zie foto) aan de Stienfeksterwei omgetoverd tot een informatieve ontmoetingsplek voor jong en oud. 

Het DOM-project loopt nog tot 2016, maar voor de Kansenpot geldt: op = op. Ideeën kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geplaatst: 15 november 2014

Nieuwsbrief oud & nieuw
Avondpuzzelrit 7 november 2014

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/