inloopavond vervanging fietsbrug Reidswâl en Wite Brêge

12 juni: inloopavond vervanging fietsbrug Reidswâl en Wite Brêge

Voor het bevaarbaar maken van de Súd Ie, de vaarweg van Dokkum naar het Lauwersmeer, worden een aantal bruggen opgehoogd. Dat geldt onder andere voor de fietsbrug Reidswâl en de Wite Brêge tussen Anjum en Ee. Aannemer Oosterhuis uit Nijeveen voert de werkzaamheden uit en begint hier half juni mee. Tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdagavond 12 juni vertelt de aannemer u graag wat de planning is en hoe het werk er uit ziet. Tussen 17.00 en 19.30 uur bent u van harte welkom in MFA De Dobbe, Mounebuorren 11 in Anjum. U kunt vrij inlopen tussen 17.00 en 19.30 uur en hoeft zich niet aan te melden.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden half oktober klaar. Wanneer de Wite Brêge gereed is, start de vervanging van de brug in de Saatsenwei. Zodra de Wite brêge weer is opengesteld voor het verkeer, wordt de houten brug van Wetterskip Fryslân (tussen de beide gemalen) verwijderd. Het werk aan de bruggen start later dan gepland, door de langere levertijd op materialen.

Tijdens de werkzaamheden is de Kriensenwei ter hoogte van de brug gestremd. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Het vernieuwde 'Braakhok'
It Iester Nijs - Nr. 90

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/