De Ie-nergie avond van Ee


Bestandsnaam: Ienergie_flyerA4_220922_071322
Bestandsgrootte 1.1 mb
Download Bestand
Lees Meer
vlasbloem-Large

Uitnodiging Vaarexcursie exclusief voor bewoners/omwonenden Nationaal Park Lauwersmeer


 Beste bewoner/omwonende van Nationaal Park Lauwersmeer,

Als Nationaal Park vinden we het belangrijk dat omwonenden goed geïnformeerd zijn over het gebied. Daarom nodig ik je bij deze, namens het Nationaal Park, van harte uit voor de (gratis) vaarexcursie op zondag 16 oktober. Om je te informeren en in de hoop dat je net zo enthousiast bent/wordt over het gebied als wij.

Onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers willen we jullie graag kennis laten maken met dit prachtige natuurgebied en jullie bijpraten over de recente ontwikkelingen. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook heel erg benieuwd naar wat je als omwonende van het gebied vindt en welke vragen of wensen er zijn.

Deze excursie wordt speciaal voor de naaste buren van Nationaal Park Lauwersmeer georganiseerd. Het gaat om bewoners van de volgende postcodegebieden rond het Nationaal Park:

9131 9132 9133 9293 9853 9885 9971 9974 9975 9976


Belangstelling? Dan kun je je voor maandag 10 oktober online aanmelden via www.np-lauwersmeer.nl/activiteiten/vaarexcursie-voor-omwonenden/. Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt (max. 65)!Datum: Zondag 16 oktober

Tijd:10.00 – 12.30 uur

Locatie: Oude veerhaven Oostmahorn (Oostmahorn 29, 9133 DT Anjum)

Boot:Rondvaartboot De Vlinderbalg

Kosten: Gratis

Aanmelden: Verplicht via www.np-lauwersmeer.nl/vaarexcursie-voor-omwonenden/

Contact: Jörgen de Bruin, M: 06 – 46 41 38 55

Lees Meer
zonnebloemen-Waadrne-fietspad

Fietsen langs de zonnebloemen als toeristische attractie


 BARTLEHIEM/RAARD/EE - Op verschillende locaties in Noordoost-Friesland zijn momenteel

zonnebloemlinten te zien, ingezaaid door drie boeren. Zo kunnen fietsers bij het bruggetje van Bartlehiem genieten van de zonnebloemen, maar ook bij Aesgema State tussen Raard en Brantgum en aan de Tibsterwei in Ee zijn de zonnebloemen te vinden.

'Hiervan worden de boer, bij en vogel blij. U ook?' Zo staat er op de spandoeken bij dezonnebloemen geschreven. ,,Op deze manier willen we graag extra aandacht vestigen op onze actie'', vertelt Betty Sinia van Agrarisch Collectief Waadrâne die dit initiatief samen met Werkgroep Twirre heeft opgepakt. ,,Het is nog steeds mogelijk om geld te doneren voor de zonnebloemlinten. Mede dankzij de bijdrage van burgers en bedrijven is het dit jaar gelukt om 3000 meter zonnebloemlint in te zaaien. Ons streven is om het bedrag volgend jaar te verdriedubbelen.''

Grote fotolijsten

Irene Zeinstra van de maatschap Zeinstra-Van der Ende uit Stiens is één van de drie boeren die rondom een perceel zonnebloemen hebben gezaaid. ,,Voor ons is dit een mooie manier om te laten zien wat wij doen voor de biodiversiteit, vogels én leefbaarheid. Dit is een unieke locatie waar veel fietsers langskomen. Ze kunnen dit combineren met een bezoekje aan de pluktuin van Anne-Famkes Pleats waar ook koffie, thee en ijsjes verkrijgbaar zijn'', vertelt Zeinstra. Bij de percelen in Ee en Raard is het mogelijk om een zomerse foto te maken met de zonnebloemen als achtergrond, dankzij de grote open fotolijsten die daar aanwezig zijn.

Nóg meer zonnebloemen

De actie wordt inmiddels ook gesteund door de gemeente Noardeast-Fryslân en verschillende bedrijven, te weten Hotel de ABDIJ Dokkum, Albert Heijn Dokkum, Albert Heijn Stiens en de Ondernemersvereniging Leeuwarderadeel. De spandoeken zijn deels gesponsord door Lauwers Reclame. Zowel Agrarisch Collectief Waadrâne als Werkgroep Twirre vinden het belangrijk inwoners te betrekken bij het mooier maken van hun gebied. Sinia: ,,Mensen kunnen dan ook nog steeds geld doneren zodat we volgend jaar nóg meer zonnebloemlinten kunnen realiseren.''
Meer informatie: www.waadrane.frl/zonnebloemlint/
Lees Meer

Boerenactie basisschool Ee


Cbs De Gearing doet mee aan de landelijke actiedag.

Ook zondagavond verzamelende boeren zich bij Dokkumer Nieuwe Zijlen om hun trekkers daar op de dijk neer te zetten. https://www.rtvnof.nl/boeren-in-actie-bij-dokkumer-nieuwe-zijlen

Lees Meer
279703864_2471238646346718_2670311458901279354_n--foto-anja-202_20220514-100029_1 Foto: Anja Postma

Grote belangstelling bij Dodenherdenking in Ee


Leerlingen van C.B.S. "de Gearing" zorgden voor een kleurrijke krans waarin ze d.m.v. "duiven" vertellen wat voor hen Vrijheid betekent en werd er een bloemstuk door hen gelegd. Ook dragen ze gedichtjes voor. o.a. "Samen vrienden zijn" . Lineke onthulde de verwijzing naar het graf van haar op 22 januari 1945 gefusilleerde vader Dr. Jarl Ruinen, de door het hele dorp geliefde huisarts. Daarna las één van de kinderen een gedicht voor en legde een witte roos:

Al heb ik jou niet gekend, toch weet ik wie je bent.
Ieder jaar wordt even bij jou stil gestaan
uit dankbaarheid voor wat je voor ons hebt gedaan.
Te veel om op te noemen
En vanaf vandaag mogen alle mensen weten
dat wij je echt nooit zullen vergeten.

Na de toespraak werd er een gedicht voorgedragen door Iris Hoekstra "Vrijheid" van Diny Beijersbergen-

Groot en verleende "Lauwersfanfare" haar medewerking. 

Lees Meer
_P6B9639-1

Informatieavond verenigingen website dorp-ee.nl


Op vrijdag 22 april om 20.00uur in De Jister is er een avond georganiseerd voor alle leden van de website. 

Deze avond gaan we de website officieel openen en kunnen er vragen, opmerkingen en tips worden gedeeld. Jelte Westra van J-Media is er bij om de vragen te beantwoorden en de website optimaal te benutten. Lees Meer

De koeien naar buiten, ben jij erbij?


Op zaterdag 16 april laats mts. Douma voor het eerst dit jaar de koeien naar buiten! Dit willen we graag vieren. Iedereen is van harte uitgenodigd im te komen kijken tussen 09.00 en 11.30.

De koeien gaan om 09.30 naar buiten.

Ook is er een springkussen en een wandeltocht door de weilanden. 


Lees Meer
marco_de_swart_nationale_herdenking_2019_08

Nationale Herdenking 2022 te Ee


Op woensdag 4 mei worden tijdens de Nationale Herdenking in het hele land om 20:00 uur de Nederlandse slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen.Sinds 2006 is CBS "De Gearing" officieel erkend als adoptieschool voor het grafmonument van dokter Ruinen en zijn de leerlingen betrokken bij de herdenking.


Graag willen wij u uitnodigen om aan deze herdenking deel te nemen.
Het programma is als volgt:
19:40 uur Verzamelen en ontvangst bij monument op de begraafplaats bij de kerk
19:45 uur Welkom, toespraak en gedicht
19:59 uur Last Post
20:00 uur Na klokslagen 2 minuten stilte
20:02 uur Samen zingen we het Wilhelmus vers 1 en 6
Daarna leggen 2 leerlingen een bloemstuk op het graf van dokter Ruinen namens de school.
Tevens is er een krans met werkjes gemaakt door de kinderen van "De Gearing".
Thema: Vrijheid betekent voor mij......
Ook de kinderen die elders naar school gaan, zijn van harte welkom om mee te doen.
Onthullen informatiebord dokter Ruinen.

Afsluitend dankwoord.

Met vriendelijke groet,
Namens CBS "De Gearing" en Dorpsbelang.
De 4 mei commissie

Lied 708 : 1 en 6
Wilhelmus van Nassouwe
ben ik van duitsen bloed,
den vaderland getrouwe
blijf ik tot in den dood.

Een prinse van Oranje
ben ik vrij onverveerd,
den koning van Hispanje
heb ik altijd geëerd.
Mijn schild ende betrouwen
zijt Gij, o God, mijn Heer!
Op U zo wil ik bouwen,
verlaat mij nimmermeer!
Dat ik toch vroom mag blijven,
uw dienaar t'aller stond,
de tirannie verdrijven
die mij mijn hart doorwondt.
Lees Meer

Tweede paasdag paaseieren zoeken!


Lees Meer
275468228_2423647344439182_764290199103117819_n Foto: Anja Postma

Indrukwekkende foto met verhaal van fotograaf Anja Postma


Anja Postma maakte maandagavond tijdens de zonsondergang een wel heel bijzondere foto en plaatste dit met een indrukwekkend bericht op Facebook. 

Facebook bericht Anja Postma: 

Wylst ik de ontspanknop yndruk om dizze plaat te sjitten, draait my de mage om en sjittte mei de trjinnen yn de eachen.....Dizze loft, mei de kleuren fan de Oekrainsche flagge.Is dit tafol? Ik wit it net......Dizze ferskrikkelyke oarloch hâld de hele wrâld besich....1 san idioat.......Hoe dan?Al die minsken, dea benauwd....wer draait my de mage om.En jawis, ha Hendrik Woudstra en ik in moai bedrag oermakkenei Giro 555Mar alle bytsjes helpe....Derom ha ik wat betocht!Wa dit bestand ha wol....kin it foar in lytse bijdrage fan my keapje,dan soarchje ik dat de opbringst goed te plak komt.Bestjit tafol dan echt.....?

Lees Meer