Tevredenheid over vernieuwing Dorpshuis de Jister

EE - Na jaren veel plezier ervan hebben te gehad, moest de gymvloer van het Dorpshuis de Jister vervangen worden. Daarnaast was het horeca gedeelte ook aan een opknapbeurt toe. In 2019 is het bestuur van het dorpshuis samen met de DOM begonnen aan een plan van aanpak en hebben ze samen een begroting gemaakt om het Iepen Mienskip Fûns aan te schrijven voor een subsidieaanvraag. In maart 2020 hebben ze €32.000 subsidie toegekend gekregen vanuit het fonds, en kon het plannen beginnen. Van de DOM ontving het dorpshuis nog een €10.000. Het resterende bedrag voor de verbouwing, heeft het dorpshuis uit eigen zak betaald.

VRIJWILLIGERS EN LOKALE ONDERNEMERS

Naast de subsidies die ze mochten ontvangen, heeft het bestuur ook veel te danken aan de lokale ondernemers die een steentje hebben bijgedragen aan de vernieuwing. "De vrijwilligers mogen wij ook zeker niet vergeten", vertelden Raymond Hoekstra & Marco Kingma. Tientallen vrijwilligers hebben wekenlang in hun vrije tijd mee geholpen met het opknappen. Dit ging van sloopwerk, tot inrichten. "Zo'n 95% is gedaan door vrijwilligers", vertelde het bestuur.

VERNIEUWING

Vernieuwing was zeker nodig voor het horecagedeelte, die inmiddels compleet is opgeknapt. Naast de tafels en stoelen, zijn ook de bar, vloeren en het plafond vernieuwd. "De oude tafels en stoelen gaan naar Roemenië. Zo krijgen die een goed plekje." Ook is de vloer in de gymzaal compleet vernieuwd. Verder zijn er nog nieuwe energiezuinige koelkasten gekomen.

Niet alleen van binnen, maar ook buitenom wordt het dorpshuis spik en span gemaakt. Er wordt nieuwe bestrating aangebracht en er zijn plannen om een grote schoonmaak te houden. "Wij hopen dat er dan weer een groep vrijwilligers klaar staan om ons daarmee te helpen", roept het bestuur op.


TOEKOMST & VOORUITBLIK

Helaas kon er door de corona-maatregelen geen feestelijke opening worden gehouden voor het vernieuwde dorpshuis. "Het is jammer dat de opening niet kon plaatsvinden, maar dit halen wij zeker nog in", aldus het bestuur.

Voor de toekomst zijn er zeker nog plannen het dorpshuis verder op te knappen, maar op dit moment moet er eerst weer wat worden verdiend. "Zodra wij weer open zijn, en weer volop kunnen sparen hopen wij de hal, entree en keuken ook nog te kunnen opknappen zodat er een mooi geheel komt." Ook dan hoopt het bestuur dan weer een beroep te kunnen doen op de vele vrijwilligers.

BEDANKJE

"Waar wij vooral trots op zijn is dat wij het zo met elkaar hebben gemaakt", vertellen Raymond en Marco. Zij willen vanuit het bestuur van het dorpshuis dan ook alle vrijwilligers en lokale ondernemers ontzettend bedanken: "zonder hen hadden wij dit niet zo kunnen realiseren". 

Opening zaterdag 4 september gaat niet door!
HULP GEZOCHT: Help jij De Jister mooi te houden?

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/