Kinderboek

Het meisje en de Magische vlasbloem' is een kinderboek dat speciaal is geschreven voor vlasmuseum It Braakhok in Ee. Het boek gaat over Femke, een vrolijk meisje van tien jaar dat met haar vader, moeder en broertje in het gezellige dorpje Ee woont. Haar klasgenoten vinden haar vreemd, omdat ze met bloemen kan praten. Ze geloven haar niet. Op een dag ontdekt Femke een heel bijzondere bloem, Vlassie. Al snel worden ze vriendinnen. Maar de vriendschap duurt maar kort, want op een dag is Vlassie plotseling verdwenen. Waar is Vlassie? Wat is er met haar gebeurd? En zal Femke Vlassie ooit nog terugzien?

Waar te koop?

De vriendschap die tussen Femke en Vlassie ontstaat sluit naadloos aan bij het thema 'Vriendschap' van de Kinderboekenweek die op 3 oktober van start gaat. Het verhaal is geschreven door Klasina van der Werf, de sprookjesachtige tekeningen zijn gemaakt door Hanna Terpstra van Hatsaflatsa Illustraties uit Leeuwarden en Jan Jaap Roos van Work it Out uit Noardburgum heeft de vormgeving voor zijn rekening genomen.

Het boek is voor €7,50 te koop bij:

  • Boekhandel Van der Velde in Dokkum
  • Boekhandel Van der Velde in Leeuwarden
  • Primera in Damwâld
  • Ook kun je het bestellen door een mail te sturen met naam en adresgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan sturen we het boek op. In dat geval komen er wel €2,50 verzendkosten overheen. De totale kosten zijn dan €10,-

Het vlaslied

Vlaslied ' Eltsenien is Oars' van Onno Loonstra. Opgenomen in de Dream Project Studios, in samenwerking met muziekjuf Zwaanette Dijkstra van basisschool De Gearing in Ee en een koor bestaande uit ruim 30 kinderen uit Ee. Aanleiding voor dit lied is het verschijnen van het boek 'Het meisje en de magische vlasbloem' van Klasina van der Werf en Hanna Terpstra. Het boek en het lied maken onderdeel uit van een educatieproject van het vlasmuseum in Ee. In deze clip zijn afbeeldingen te zien uit het boek, foto's van vlas en vlasbloemen en filmpjes die tijdens de opnames van het lied zijn gemaakt.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/