Inzameling oude truien in vlasmuseum

EE – In de maand september kunnen mensen oude truien inleveren bij het vlasmuseum in Ee. Het gaat om truien die voor 80% tot 100% van wol zijn gemaakt. Wol is namelijk prachtig materiaal dat goed hergebruikt kan worden. De truien kunnen worden ingeleverd in de mand die in het vlasmuseum staat.

Aanleiding voor deze inzamelingsactie is het project van designlab It Erfskip dat op 11 augustus van start is gegaan in het vlasmuseum. Op die dag is er ook oude kleding ingezameld waar in totaal 2018 echte 'Fryske truien' van worden gemaakt.
De oude truien worden na de inzamelingsactie geselecteerd op kleur, waarna de kleding zal worden teruggebracht tot vezels. Hierna worden deze vezels gecombineerd met linnen uit het vlasmuseum om weer nieuw materiaal te maken. Met dit materiaal kunnen dan circulaire Fryske truien worden gemaakt. 

Als mensen die hun trui inleveren hun naam, adres en/of e-mailadres achterlaten krijgen ze 5 euro korting op aanschaf van de trui. Wil je meer weten over dit project en hoe je in het bezit kan komen van de Fryske trui kijk dan op http://www.frysketrui.frl

Kinderboekenweek in Ee van start met speciaal boek...
Dag van de Natuur in De Sûkerei: vlasmuseum is erb...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/