Vlasdagen 2024

Vlasroute "Follow the Blue Line" vertelt het verhaal van de teelt van vezelvlas en olievlas tot en met het eindproduct van handbedrukt linnen en lijnolie.

Vlasroute Follow the Blue Line is een vlasroute van ongeveer 30 kilometer in Noardeast Fryslan die het hele verhaal vertelt van vlas.

In de maanden juni, juli en augustus kunt u op ontdekkingstocht langs de bezienswaardigheden die met vlas te maken hebben. De route kan zowel in de auto als op de fiets worden afgelegd.

De vlasroute Follow the Blue Line is uniek in Nederland. Nergens anders is de bewerking van vlas tot aan handbedrukt linnen en het persen van lijnolie op deze manier te zien, te voelen en te proeven. Het verhaal over vlas wordt vertelt door vlasliefhebbers. Mensen met hart voor het ambacht en voor het product. Alle vrijwilligers doen hun best bezoekers een dag te bezorgen om nooit te vergeten!

De start van de route is bij Kleine-Lijn, ambachtelijke textieldrukkerij met winkel, theetuin en verfplantentuin. Hier ontvang je ook de gratis routekaart met tips en informatie.

Of je start bij één van de andere locaties.

Nieuwe aanvulling is het project PLANTaardig. Een ontdekkingreis naar kleurstoffen en pigmenten en het aanleggen van een verfplantentuin.


VLASDAGEN 2024

Zaterdag 15 juni is de eerste Vlasdag van het jaar 2024.

Daarna iedere zaterdag Vlasdag op:

22 juni, 29 juni, 6 juli, 13 juli, 20 juli, 27 juli, en 3 augustus.

Op deze vlasdagen zijn de locaties open van 10.00 -17.00 uur met diverse activiteiten en demonstraties.

Tevens zijn de vlasvelden en diverse locaties de hele week te bezoeken. 

Vlasroute van start met uitdelen gratis vlaszaadza...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/