Dorp Ee

kaatsenIE

Boerenjeugdpartij Kv de trochsetters IE


EE - Op vrijdag 6 augustus stond in Ee de traditionele 'Boerenpartij', gesponsord door de boeren uit Ee e.o., op het programma. Naast de reguliere prijzen kregen alle 31 kaatsers een prijs bestaande uit een tas met lekkere zuivelproducten en snoepgoed. Met 31 kaatsers was er sprake van een mooie lijst.

C-klasse
In de C-klasse streden 10 kaatsers in tweetallen om de prijzen. Het publiek kon genieten van spannende wedstrijden. In de 3 e omloop was er zelfs sprake van twee keer 5-5. Anna Jeltje en Anne Folkert wonnen uiteindelijk van Mirthe en Geart met 5-5 6-0. In de partij tussen Marrit en Anne Boukje versus Sytze en Gerieke was sprake van 'alles aan de hang'. Het partuur van Sytze en Gerieke trokken aan het langste eind.

De prijzen waren na 4 omlopen uiteindelijk voor Sytze en Gerieke (1 e ), Marrit en Anne Boukje (2 e ) en Ruben en Kim Nina (3 e ).

B-klasse
In de B-klasse werden door 4 parturen een competitie gekaatst. In de eerste omloop bleek dat de onderlinge krachtsverhoudingen klein waren. Rienk, Fenna en Marije de H. verloren nipt van Marije K., Tjipke Jan en Renske (4-5 6-6). Nynke, Pieter en Annalyn waren net niet opgewassen tegen Jannard, Marrit en Jantine (4-5 4-6). De tweede omloop wisten Jannard, Marrit en Jantine met 5-5 6-0 te winnen van Rienk, Fenna en Marije de Haan. Marije, Tjipke Jan en Renske wonnen met 5-2 6-0 van Nynke, Pieter en Annalyn.

De 3 e omloop was daarmee een heuse finale tussen Marije K., Tjipke Jan en Renske versus Jannard, Marrit en Jantine. Het partuur van Jannard, Marrit en Jantine won met 5-4 6-2 waardoor de kransen naar dit partuur gingen. Marije K., Tjipke Jan en Renske behaalden de 2 e prijs.

A-klasse
De A-klasse liet een hoog niveau zien waarbij de 4 parturen aan elkaar waren gewaagd. Het winnende partuur van Pier Jan en Tineke wonnen 2 van de drie partijen met 5-5 6-4 en 1 partij met 5-1 6-4. Om uit te rekenen wie de runner up was moest de jeugdcommissie de rekenmachine van stal halen. Het partuur van Martijn en Doutsen was uiteindelijk de nummer 2 met 17 eersten voor en 14 tegen. Nummer 3, Hessel, Willianke en Annet, hadden 15 eersten tegen. 
Lees Meer
Winnaars

Jorrit en Nynke winnen in eigen dorp


 EE – Op woensdagavond 9 juni werd onder tropische weersomstandigheden de allereerste

federatiewedstrijd voor de jeugd gekaatst. Sponsor van deze wedstrijd was Burt Sytsma Fotography.
Bij de welpenjongens stonden er 3 parturen op de lijst. Zij kaatsen allemaal een keer tegen elkaar.
Hier waren de kransen voor Merwin Koree uit Anjum En Harke Slagman uit Morra. Zij wisten beide
partijen te winnen.

Bij de welpenmeisjes waren er eveneens 3 parturen. Daar gingen de kransen naar Sietske Marije
Westra en Doutzen Wijtsma uit Lioenssens.
Bij de pupillenjongens werd er gekaatst in een poule van 4. In de "finale" won het partuur van Jorrit
Wolters uit Ee, Thymen Damstra uit Driezum en Pieter Hoogland uit Blije met 5 - 2 6 - 6 van het
partuur van Niek Dijkstra uit Anjum en Frederik Slagman uit Morra.

Bij de pupillenmeisjes stonden er maar liefst 8 parturen op de lijst. Er waren een aantal spannende
partijen bij. In de finale moesten Michella Sijtsma uit Wetzens en Jeska Koning uit Dokkum het
opnemen tegen Nynke de Haan uit Ee en Hilde Pauzenga uit Nes. Deze finale werd met 5 – 2 6 – 2
gewonnen daar het partuur van Nynke en Hilde. Zij gingen er met de 1 e prijs vandoor. 2 e prijs was er
voor Michella en Jeska. 

Ook was er bij deze categorie een verliezersronde. De finale van deze ronde
ging tussen het partuur van Marije Keegstra uit Nes en Jeltsje Castelein uit Lioenssens en Marije de
Haan uit Ee en Willianne Wijjtsma uit Lioenssens. Marije en Jeltsje wisten deze partij te winnen met 5
– 3 6 – 4. Aangezien er nog geen publiek aanwezig mocht zijn tijdens de wedstrijd werden alle
rijouders ingezet als vrijwilligers. Samen met de vrijwilligers van kaatsvereniging "de Trochsetters"
hebben zij er een geslaagde avond van gemaakt.
Lees Meer
186534237_3904939539597816_3233315008012675184_n

Opgave voor kaatswedstrijden via Tel: 06 29 51 20 11


 De opgave voor de kaatswedstrijden kan tijdelijk via Pier Reitsma op telefoonnummer: 06-29 51 20 11

Lees Meer
Foto: Burt Sytsma

Jaarprogramma K.V de Trochsetters


Hierbij het jaarprogramma van K.V de Trochsetters in de bijlage.  

Bestandsnaam: Jaarprogramma-De-Trochsetters-Ee
Bestandsgrootte 1.9 mb
Download Bestand
Lees Meer

30 juni 2005: Eelke Idsardi terechte koning Palingpartij


 

ImageTijdens de traditionele palingpartij welke dit jaar op 30 juni werd gehouden waren vele kaatsers en kaatsters van de partij. De hele dag werd er voleindig gestreden om de prijzen. Uiteindelijk was de grote winnaar van deze partij met superieur kaatsen, zowel op als uit: Eelke Idsardi. Klik op "Lees verder..." om het complete verhaal te lezen.


Het complete verhaal:


Eelke Idsardi was gebrand om de palingpartij op zijn naam te zetten. Nadat tijdens eerdere ledenpartijen in Ee de krans net aan zijn neus voorbij was gegaan, was het deze keer raak voor Eelke. Vandaag was hij niet te “bekaatsen”. Zowel zijn opslagwerk als zijn uitslagwerk was uitstekend. Hij wist dan ook vrij eenvoudig de partijen door te komen. De finale was iets spannender. Maar op 5-3 en 6-2 was het Eelke die met zijn dertiende bovenslag van deze partij een eind maakte aan de partij. De koningscommissie was unaniem en stemde met 9 stemmen Eelke als koning van de partij.

Image

Image

Image

Image

 

Lees Meer

3 Augustus 2006: Pearkekeatsen in Ee groot succes


 

ImageTraditiegetrouw wordt elk jaar de dag na de PC het fameuze pearkekeatsen georganiseerd door de KV ‘De Trochsetters' uit Ee. Dit jaar stonden er maar liefst 33 pearkes op de lijst.

 

 

Het complete verhaal:

De sponsors van het pearkekeatsen waren bakker Eilard Turkstra, Wormkwekerij 't Wjirmke en Taxi De Jong uit Ee. Omstreeks de klok van elf uur verwelkomde voorzitter Sieb Vegter de aanwezige kaatsers. De Pearkes waren verdeeld in drie categorieën. In de hoogste categorie waren enkele bekende kaatsers op de lijst terug te vinden. Maar ook in de lagere categorieën stonden er prachtige pearkes op de lijst. In de C klasse moest in de eerste omloop de pearkes Aant Pieter Wijnsma en Sanne Faber het opnemen tegen Meindert de Jong en Afke de Vries. In een gelijkopgaande wedstrijd werd op een 5-5 en 6-2 de wedstrijd beslist in het voordeel van het pearke Wijnsma. In de B klasse moest het pearke Anne Geert Krol met dochter Grietine het opnemen tegen het pearke Hendrik Roel Woudstra en Coby Heeringa. Het pearke Woudstra kampte nog met de last van een dag en nacht PC in Frentsjer, en kon derhalve geen vuist maken tegen het veel fittere pearke Krol. Op een 5-3 en 6-4 sloeg Anne Geert de bal over alles en iedereen heen, en besliste de wedstrijd in hun voordeel.

Image

Image

In de A klasse stond op de eerste lijst een ware kraker. Het pearke Klaas Sipma en Miranda Scheffer moest het opnemen tegen het pearke Julius de Jong en Margriet Koelmans. Aanvankelijk stevende het pearke Sipma eenvoudig af op de overwinning, en kwam redelijk snel op vier eersten. Daarna lieten zij de touwtjes iets te veel vieren en liet het pearke De Jong terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk kwam alles aan de hang, en moest er door het pearke Sipma een kleine keats worden verdedigd. Miranda Scheffer bracht een lastige bal richting het perk.Julius de Jong kon de bal niet goed genoeg raken, waarmee de winst ging naar het pearke Sipma. Op de tweede lijst moest in de B klasse het pearke Henk Tanja en Annemarie Jongeling het opnemen tegen het pearke Gerrit Mossel en Miranda Leystra. In een bloedstollende wedstrijd waarin Gerrit Mossel voortdurend aangaf dat zijn kaatskoek allang op was en geen kracht meer had, kwam zijn pearke toch het eerst op de vijf eersten te staan. Echter Henk Tanja heeft niet voor niets de bijnaam ‘ijzeren Henkie' en kwam terug tot de vijf eersten gelijk. En op een 5-5 en 6-2 was het een boppeslach van Tanja die de wedstrijd in hun voordeel besliste.

Image

Image

De finale in de C klasse ging tussen de pearkes Johan Meinsma en Jantsje Grijpstra tegen het pearke Jan en Aaltje Sipma. Door de routine van Jan en Aaltje stond het pearke Meinsma eigenlijk bij aanvang al met 3-0 achter. Alleen waren zij niet van plan om de overwinning op een iets te makkelijke manier aan het pearke Sipma te gunnen. Echter door het degelijke veldspel van Jan en een opslag van Aaltje die ‘sa wis as de bank is' kon het pearke Meinsma niet anders dan op een 5-3 en 6-6 een diepe buiging maken voor het pearke Sipma.

De finale in de B klasse ging tussen de pearkes Gerlof Leystra en Alie de Bruin tegen het pearke Sipke Meindersma en Metsje Sipma. In een redelijk eenzijdige finale werd het pearke Meindersma simpel opzij gezet door het pearke Leystra. In een 5-2 en 6-2 was de overwinning voor het pearke Leystra een feit.

De finale in de A klasse ging tussen de pearkes Sip Jaap Bos en Sjoukje Visser tegen het pearke Lennart Adema en Aukje van Kuiken. De dames Visser en Van Kuiken hadden goed gezocht langs de Friese kaatsvelden, dit resulteerde in twee fantastische pearkes in de finale. Na een redelijk gelijkopgaand begin, begon het pearke Bos steeds beter te kaatsen. Waarna ze hun voorsprong hadden opgebouwd tot een 5-3. Bij een stand van 5-3 en 6-4 moest het pearke Adema hun meerdere erkennen in het pearke Bos.

Na afloop van de wedstrijd werden de prijzen uitgereikt door voorzitter Vegter. Verder was de muzikale omlijsting wederom in de vertrouwde handen van ‘verenigings-DJ' Renze de Jong. Zodat er na afloop nog gezellige kon worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Image

Image

Uitslag A klasse: 1. Sip Jaap Bos en Sjoukje Visser, 2. Lennart Adema en Aukje van Kuiken, 3. Julius de Jong en Margriet Koelmans.

Uitslag B klasse: 1. Gerlof Leystra en Alie de Bruin, 2. Sipke Meindersma en Metsje Sipma, 3. Henk Tanja en Annemarie Jongeling

Uitslag C klasse: 1. Jan Sipma en Aaltje Sipma- Minnema, 2. Johan Meinsma en Jantsje Grijpstra, 3. Meindert de Jong en Afke de Vries

Image

Image

Image

Image

 

 

Lees Meer

5 Augustus 2006: Veel Deelname E.T.A.M.-Partij in Ee


 

ImageOp 5 augustus jl. had K.V. de Trochsetters de E.T.A.M.-partij op het programma te staan, de sponsors van deze partij waren vier grote vrienden van de kaatssport, nl. Eelke Idsardi, Teke Meindersma, Aant Pieter Wijnsma en Melle Westra. Er werd gekaatst in een A-klasse en een B-klasse+dames. In de A-klasse stonden 4 partuur op de lijst en bij de B-klasse+dames 8 partuur.

 

Het complete verhaal:

De A-klasse speelde een halve competitie, dus drie keer kaatsen. De eerste partij ging tussen de broers Gerard- en Klaas Sipma cs. Hierbij ging het bij grote broer Klaas met ijzeren Henk Tanja en Gerrit de Jong van een leien dakje, 5-1 6-2 en werden de eerste 7 punten snel binnengehaald. De andere partij tussen Julius de Jong cs. en Hein Eisenga cs. ging in hetzelfde tempo 5-1 voor Hein Eisenga, Panter Foppe Marten de Haan en sponsor Eelke Idsardi. De tweede omloop gaf wat meer spanning en werden er meer punten binnengehaald, maar een alles aan de hang zat er bij de A-klasse niet in. Na elk drie partijen te hebben gespeeld werden de prijzen als volgt verdeeld, partuur Klaas Sipma, Henk Tanja en Gerrit de Jong hadden 17 punten,  dit was goed voor de hage, de tweede prijs was voor Hein Eisenga, Foppe Marten de Haan en Eelke Idsardi.

Image

Image

In de B-klasse+dames werd gekaatst met een afvalronde. In de eerste omloop was er meer spanning dan in de A-klasse. De partij Jan Willem Heins, Aaltje Sipma en Johannes Douma tegen Tjeerd Jan Tanja, Sanne Faber en Marja Braaksma kwam tot 5 eersten gelijk, maar in het laatste eerst waren er geen punten meer voor partuur Heins, dus ging de winst naar partuur Tanja. Een tweede spannende partij in deze omloop ging tussen Jacco de Jong, sponsor Melle Westra en Mervin Koudenburg tegen Atze de Boer, sponsor Teke Meindersma en Ytzen Westra, deze werd 5-5 6-2 in het voordeel van Atze de Boer cs. In de tweede omloop was het wederom een drege partij voor partuur Tanja, dezen moesten tegen Diemer Meirink, Richtje Eisenga en Alexander Zuidersma. Deze partij met bijna alles aan de hang, werd beslist in een 5-5 6-4 overwinning voor partuur Tanja. Hendrik Roel Woudstra, Sun Borger en sponsor Aant Pieter Wijnsma wonnen met gemak van partuur Atze de Boer, met 5-1 6-2. Hierdoor kwamen ze in de finale en daar moesten ze uitkomen tegen partuur Tanja, maar partuur Woudstra was op dreef en zetten deze partij om in een 5-2 winst. In de afvalronde moesten Marten Jan Borger, Sven de Jong en Alianne Knoop tegen partuur Jacco de Jong, deze werd gewonnen door Jacco de Jong cs. met 5-3 6-2.
Prijzen B-klasse+dames:
eerste prijs: Hendrik Roel Woudstra, Sun Borger en Aant Pieter Wijnsma.
tweede prijs: Tjeerd Jan Tanja, Sanne Faber en Marja Braaksma.
derde prijs: Jacco de Jong, Melle Westra en Mervin Koudenburg.
vierde prijs: Marten Jan Borger, Sven de Jong en Alianne Knoop.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Lees Meer

8 juni 2006: Lars de Jong en Anna Eelkje de Jong winnen de tweede partij voor de jeugd


 

ImageAfgelopen weken werden de eerste ledenpartijen weer gehouden van De Trochsetters  uit EE, door verschillende omstandigheden, is het seizoen moeilijk op gang gekomen. Maar toch konden meerdere ledenpartijen voor de jeugd worden gehouden. Het positieve hiervan is dat de training onder leiding van Baukje Dijkman positief uitpakte, want de jeugd liet prima kaatswerk zien, wat op de woensdagavond soms wel achterwege blijft.

 

Het complete verhaal:

De tweede ledenpartij dit seizoen gesponsord door de familie Louwsma was zeer goed bezet met leden, liefst 6 parturen deden mee, die kaatsten met een afvalronde. Vooraf werd de loting door menig mens kritisch doorgenomen, maar al gauw bleek dat in werkelijkheid het anders zou gaan lopen. De meeste partijen waren eenzijdig, alleen de finale was een partij om van de dromen.Wat opviel was dat erin de verliezersronde, net zo fanatiek werd gekaatst als in de winnaarsronde, wat positief is voor het spelpeil, want vele ouders konden zien dat de training toch belangrijk is voor de jeugd. Na afloop kon Douwe de Jong de prijzen uitreiken aan de volgende personen:

1e prijs: Lars de Jong en Anna Eelkje de Jong, 2e prijs Jelmer Hoekstra en Danielle Hoiting.

1e prijs afvalronde: Danny Hoiting en Alianne Knoop, 2e prijs: Sietse Hofstede en Grietine Krol.

Image

Image

Image

Image

Image

 

Lees Meer

1 juli 2006: Diemer Meirink sterkste in Ee


 

ImageEE- Zaterdag 1 juli jl. had KV de Trochsetters de cafe J. Woudstra-Banga partij op het programma. Veertien deelnemers hadden zich opgegeven. Er werd besloten om drie keer te loten en dan zeven partuur van twee, waarvan telkens 1 partuur moest stilstaan.

 

 

Het complete verhaal

Om half 1 was iedereen paraat, dus werd de eerste lijst bekend gemaakt door Karel en kon er worden gekaatst met de zon op z'n best, hoog in de lucht. Alleen Mark Buist en Diemer Meirink konden nog even blijven zitten, dus die hadden de eerste zeven punten al in de pocket. Ook good-old Fokke (broer van Diemer) was van de partij, die moest het opnemen samen met Marten Jan Borger tegen Harm Sijtsma en Richtsje Eisenga, maar Fokke liet zien dat ie nog wel degelijk wist wat kaatsen is, dus zij wonnen dan ook met 5-3 6-4. Gerard (the second man) Sipma en Sven de Jong moesten alle zeilen bij zetten om Eelke (Karel) Idsardi en Jacco de Jong de baas te blijven, want Karel liet em niet zomaar de kaas van het brood eten, maar helaas voor hem moest ie het onderspit delven, de stand werd 5-4 6-4. Sipke (alwer in nije broek) Meindersma en Aaltje Sipma-Minnema konden het niet bolwerken tegen Balling van Kuiken en Richtje Sipma-Wieringa en verloren met 5-3 6-0. Toen iedereen weer een beetje afgekoeld was, werd de tweede lijst bekend gemaakt, dit keer konden Aaltje Sipma-Minnema en Karel blijven zitten, waar hij ook wel aan toe was. Perk 1: Balling en Richtsje E. moesten aantreden tegen Harm en Richtje S., dit werd een leuke spannende wedstrijd, die resulteerde in 5-5 6-0 winst voor partuur Balling. Sipke en Sven moesten tegen Gerard en Jacco, Sipke had niet zoveel te melden en werd dan ook naar de kant gestuurd met een 5-0 nederlaag aan z'n "nije" broek. Ook in de partij Fokke en Diemer tegen Mark en Marten Jan was er weinig spanning te bespeuren, zodat de gebroeders Meirink met 5-1 winst tevreden aan de kant konden gaan zitten. Het vocht werd weer wat op peil gebracht en toen was het tijd voor de laatste en beslissende lijst. Sipke en Richtsje E. stonden stil. Iedereen had zowat de tong op de knieen, wat voor weinig spanning zorgde in de laatste omloop. Gerard en vrouw Richtje wisten 5-3 6-6 te winnen van Harm en Jacco. Fokke en Aaltje hadden weinig verzet tegen Balling en Diemer, ze verloren dan ook met 5-0 6-2. Eelke en Marten Jan moesten ten strijde trekken tegen Mark en Sven, Eelke en Marten Jan wonnen met 5-2 6-2. Toen was het punten tellen geblazen, want iedereen had prijs, de prijsuitreiking werd gehouden in het plaatselijk cafe J. Woudstra. De prijzen werden als volgt verdeeld:
1. Diemer Meirink, 2. Gerard Sipma, 3. Balling van Kuiken, 4. Richtje Wieringa-Sipma, 5. Eelke Idsardi, 6. Richtje Eisengs, 7. Marten Jan Borger, 8. Fokke Meirink, 9. Jacco de Jong, 10. Harm Sijtsma, 11. Aaltje Sipma-Minnema, 12. Mark Buist, 13. Sipke Meindersma, 14. Sven de Jong. De eerste drie werden extra beloond met een "hage", tot grote vreugde van Gerard, tweede prijs en toch een krans, Diemer baalde wel een beetje, want doordat ie moest stilzitten kreeg ie drie tegeneersten, anders had hij het misschien wel droog gehouden. Er werd nog vrolijk nagepraat, en het verloren vocht werd weer aangevuld. Al met al een geslaagde kaatsdag met schitterend weer.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

Lees Meer

02 juli 2005: Gerard Sipma c.s. winnaar "De Jister partij"


 

ImageEe – Zaterdag 2 juli organiseerde KV ‘De Trochsetters’een ledenwedstrijd. De sponsor van ‘De Jister partij’ was Dorpshuis ‘De Jister’. Met 8 parturen op de lijst werd om half een begonnen met de wedstrijd. Op de eerste lijst stonden een aantal interessante partijen. Ben je benieuwd? Lees dan het hele verhaal door op "Lees verder..." te klikken.


Het complete verhaal:


Zo nam Aletta Sipma c.s. het op tegen broer Gerard Sipma c.s.. Na een flitsende start stond het partuur van Gerard redelijk snel op 5-0. Het partuur van Aletta begon toen sterk te kaatsen, maar kon niet voorkomen dat ze met 5-2 en 6-4 verloren.

Het partuur van Jeannet Sipma c.s. kwam door een knappe zege op het partuur Andries Zijlstra c.s. op de tweede lijst te staan. In een gelijk opgaande partij werd met 5-3 en 6-6 gewonnen. Na deze zege moest het Partuur Jeannet Sipma c.s. het opnemen tegen Eelke Idsardi c.s. Na een flitsende start van het paruur Sipma c.s. werd het uiteindelijke toch het partuur Idsardi c.s. die aan het langste eind trok. In een 5-3 en 6-2 overwinning kwamen zij in de finale te staan.

De andere halve finale ging tussen het partuur Gelof Leystra c.s. en het partuur Gerard Sipma c.s. In deze partij kwam het partuur Leystra te laat op gang, en moest uiteindelijk op 5-2 en 6-4 hun meerdere erkennen in het partuur Sipma c.s.

De halve finales in de verliezersronde kende weinig verrassingen. Het partuur Aletta Sipma c.s. won eenvoudig van het partuur Sipke Meindersma c.s. met 5-3 en 6-2. De andere halve finale ging tussen Andries Zijlstra c.s. en Balling van Kuiken c.s. In een 5-4 en 6-2 was het partuur Van Kuiken te sterk voor het partuur Zijlstra.

In de finale van de verliezersronde stonden de parturen Aletta Sipma c.s. en Balling van Kuiken c.s. In een gelijkopgaande wedstrijd met veel kansen over en weer, won het partuur Aletta Sipma dik verdiend met 5-3 en 6-0.

De finale in de winnaarsronde ging tussen de parturen Gerard Sipma c.s. en Eelke Idsardi c.s. In een bloedstollende finale met fameuze namen als Andries Wouda, Jan Willem Heins, Diemer Meirink en Melle Pieter Prins. Had men besloten het beste spel tot het laatst te bewaren, waarmee het publiek de grote winnaar werd. In een zwaar bevochten maar verdiende overwinning mocht het partuur Gerard Sipma c.s. zich de absolute winnaar van de dag noemen.

Uitslag winnaarsronde:
1. Gerard Sipma, Jan Willem Heins en Andries Wouda; 2. Eelke Idsardi, Melle Pieter Prins en Diemer Meirink.
Uitslag verliezersronde:
1. Aletta Sipma, Jacco de Jong en Pieter Knoop; 2. Balling van Kuiken, Pieter Wouda en Sven de Jong.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Lees Meer