02 juli 2005: Gerard Sipma c.s. winnaar "De Jister partij"

 

ImageEe – Zaterdag 2 juli organiseerde KV ‘De Trochsetters’een ledenwedstrijd. De sponsor van ‘De Jister partij’ was Dorpshuis ‘De Jister’. Met 8 parturen op de lijst werd om half een begonnen met de wedstrijd. Op de eerste lijst stonden een aantal interessante partijen. Ben je benieuwd? Lees dan het hele verhaal door op "Lees verder..." te klikken.


Het complete verhaal:


Zo nam Aletta Sipma c.s. het op tegen broer Gerard Sipma c.s.. Na een flitsende start stond het partuur van Gerard redelijk snel op 5-0. Het partuur van Aletta begon toen sterk te kaatsen, maar kon niet voorkomen dat ze met 5-2 en 6-4 verloren.

Het partuur van Jeannet Sipma c.s. kwam door een knappe zege op het partuur Andries Zijlstra c.s. op de tweede lijst te staan. In een gelijk opgaande partij werd met 5-3 en 6-6 gewonnen. Na deze zege moest het Partuur Jeannet Sipma c.s. het opnemen tegen Eelke Idsardi c.s. Na een flitsende start van het paruur Sipma c.s. werd het uiteindelijke toch het partuur Idsardi c.s. die aan het langste eind trok. In een 5-3 en 6-2 overwinning kwamen zij in de finale te staan.

De andere halve finale ging tussen het partuur Gelof Leystra c.s. en het partuur Gerard Sipma c.s. In deze partij kwam het partuur Leystra te laat op gang, en moest uiteindelijk op 5-2 en 6-4 hun meerdere erkennen in het partuur Sipma c.s.

De halve finales in de verliezersronde kende weinig verrassingen. Het partuur Aletta Sipma c.s. won eenvoudig van het partuur Sipke Meindersma c.s. met 5-3 en 6-2. De andere halve finale ging tussen Andries Zijlstra c.s. en Balling van Kuiken c.s. In een 5-4 en 6-2 was het partuur Van Kuiken te sterk voor het partuur Zijlstra.

In de finale van de verliezersronde stonden de parturen Aletta Sipma c.s. en Balling van Kuiken c.s. In een gelijkopgaande wedstrijd met veel kansen over en weer, won het partuur Aletta Sipma dik verdiend met 5-3 en 6-0.

De finale in de winnaarsronde ging tussen de parturen Gerard Sipma c.s. en Eelke Idsardi c.s. In een bloedstollende finale met fameuze namen als Andries Wouda, Jan Willem Heins, Diemer Meirink en Melle Pieter Prins. Had men besloten het beste spel tot het laatst te bewaren, waarmee het publiek de grote winnaar werd. In een zwaar bevochten maar verdiende overwinning mocht het partuur Gerard Sipma c.s. zich de absolute winnaar van de dag noemen.

Uitslag winnaarsronde:
1. Gerard Sipma, Jan Willem Heins en Andries Wouda; 2. Eelke Idsardi, Melle Pieter Prins en Diemer Meirink.
Uitslag verliezersronde:
1. Aletta Sipma, Jacco de Jong en Pieter Knoop; 2. Balling van Kuiken, Pieter Wouda en Sven de Jong.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

07 juli 2005: Alexander Zuidersma en Grietine Krol...
30 juni 2005: Eelke Idsardi terechte koning Paling...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/