20 augustus 2005: Miranda Leystra c.s. sterkste in Ee

 

ImageOp 20 augustus 2005 stond de Hein & Julius partij op het programma voor de kaatsers en kaatsters van kv De Trochsetters. 24 kaatsers hadden zich aangemeld, zodat er met 2 poules van vier parturen kon worden gekaatst. Voor een volledig verslag klikt u op “Lees verder”.Het complete verhaal:

In poule 1 zaten de volgende parturen:

Hein Eisenga
Miranda Leystra
Johan Meinsma

Henk Tanja
Marten Jan Borger
Adri Grijpstra

Balling van Kuiken
Johan Miedema
Aaltje Sipma

Durk Tuininga
Melle Pieter Prins
Rennie Schreiber

Al vrij snel werd duidelijk deze middag dat de beslissing in deze poule zou gaan vallen tussen de parturen van Hein Eisenga en Durk Tuinenga. Waarbij moet worden opgemerkt dat Durk Tuinenga c.s. de overwinning tegen het partuur van Henk Tanja bepaald niet cadeau hebben gekregen. Een spannende partij die pas op 5-5 werd beslist. Met name het goede kaatsen van Marten Jan Borger viel op in deze partij. Marten Jan die altijd zonder warming-up (naar eigen zeggen een bederf voor het lichaam) de strijd aan gaat, was deze middag te bewonderen in het voorperk en dit ging hem heel goed af.

Een andere mooie strijd in deze poule was het gevecht tussen Balling van Kuiken cs en Henk Tanja cs. Balling werd deze middag geholpen door Johan Miedema, het supertalent van dit jaar die de boven wel heel gemakkelijk vindt, en door routinier Aaltje, nooit een bal buiten, Sipma. Een mooi partuur dat dan ook aan het langste eind trok deze partij, uitslag 5-5 6-2

Maar zoals reeds gezegd, ging de beslissing in deze poule tussen de parturen van Hein Eisenga en Durk Tuinenga. Durk, Melle Pieter en Rennie waren echter niet opgewassen tegen het geweld van Hein, Miranda en Johan. Een duidelijke overwinning voor Hein cs met 5-2 6-2. Daarmee een finaleplaats voor Johan Meinsma tijdens zijn debuutwedstrijd bij kv De Trochsetters.

Poule 2 bestond uit de volgende parturen:

Sipke Meindersma
Jacco de Jong
Jeannet Sipma

Fokke Meirink
Jan Willem Heins
Christine Heins

Harm Sijtsma
Diemer Meirink
Sven de Jong

Jan Sipma
Raymond Hoekstra
Pieter Knoop

Verrassend in deze poule was het sterke optreden van Jan Sipma, deze middag liet hij samen met Raymond en Pieter goed kaatsen zien. Dit goede optreden werd beloond met een keurige tweede plaats in de poule. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden ze hier voor getekend maar tijdens de partij waren ze heel dicht bij een finaleplek. De beslissende partij tegen het partuur van Sipke Meindersma cs werd met alles aan de hang beslist. Een spannende partij waarbij de partij op een Chris Wassenaariaanse wijze werd uitgemaakt met een niet te verwerken opslagbal van Jeannet Sipma.

Een finaleplek voor Sipke, Jacco en Jeannet, een troostfinale voor het partuur van Jan, Raymond en Pieter.

Dat Jan Willem Heins net terug was van een vakantie (hij had te kampen met een jetlag, Groeten uit Borger) en Fokke Meirink herstellende was van een griepvirus was te merken aan de resultaten van dit partuur. Door het goede kaatsen van Christine die beide heren nog op sleeptouw nam, wisten ze toch een partij te winnen. Deze overwinning was tegen het partuur van Harm, (net terug van een vervelende armblessure) Diemer en Sven (gewond geraakt tijdens de tweede partij).

De troostfinale ging dus tussen de parturen van Durk Tuinenga cs en Jan Sipma cs. Het partuur van Durk Tuinenga was “uitgekaatst” en moest het onderspit delven en genoegen nemen met de vierde prijs. De derde prijs was voor Jan Sipma, Raymond Hoekstra en Pieter, alweer in de prijzen, Knoop.

In de finale wist het partuur van Hein, Johan en Miranda haar favorietenrol waar te maken. Ondanks de vooraf afgesproken tactiek van Sipke, Jacco en Jeannet, om Hein te mijden deze partij, wisten ze slechts een eerst te behalen. Een tweede prijs dus voor Sipke Meindersma cs, waarvoor ze vooraf absoluut hadden getekend.

Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat de sponsors van deze partij, Hein Eisenga en Julius de Jong, diep in de buidel hadden getast. Alle parturen hadden een prijs en mochten een vleespakket in ontvangst nemen. Voor de prijswinnaars was er weer een prachtige krans van De Syl uit Anjum.

Einduitslag:

1ste prijs: Hein Eisenga, Miranda Leystra en Johan Meinsma
2de prijs: Sipke Meindersma, Jacco de Jong en Jeannet Sipma
3de prijs: Jan Sipma, Raymond Hoekstra en Pieter Knoop
4de prijs: Durk Tuinenga, Melle Pieter Prins en Rennie Schreiber
5de prijs: Balling van Kuiken, Johan Miedema en Aaltje Sipma
6de prijs: Fokke Meirink, Jan Willem Heins en Christine Heins
7de prijs: Henk Tanja, Marten Jan Borger en Adri Grijpstra
8ste prijs: Harm Sijtsma, Diemer Meirink en Sven de Jong

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Geef je op voor de jubuleumpartij!
18 augustus 2005: Zonnige Café Fryslân/Bouwbedrijf...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/