23 juli 2005: Klaas Mossel haalt hage uit Ee

 

ImageZaterdag 23 juli stond er weer een ledenpartij op het programma voor de senioren van kv "De Trochsetters". Deze partij werd gesponsord door de plaatselijke voetbalvereniging VV Oostergo Klik op "Lees verder..." om het complete verhaal te lezen.Het complete verhaal:


Er stonden 28 kaatsers en kaatsters op de lijst. De dames wilden graag apart kaatsen, zodat bij de dames vier parturen van twee op papier kwam. Hier werd een halve competitie, drie keer kaatsen en dan de punten tellen.

Partuur 1: Froukje Wolters en Richtsje Eisenga moesten eerst tegen partuur 2: Alie de Bruin en Adrie Grijpstra. Helaas voor Froukje en Richtsje waren Alie en Adrie op dreef en wonnen met 5-3 6-4.

De andere partij ging tussen Christine Heins, Aaltje Sipma en Jeannet Sipma en Rennie Schreiber. Hier waren Jeannet en Rennie de sterksten en wonnen met 5-2 6-2.

De volgende omloop moesten de verliezers tegen de winnaars. Alie cs. moesten het opnemen tegen Christine cs. Ook nu waren Alie cs. op dreef, waardoor de stand 5-1 6-0 op de lijst werd genoteerd. Froukje cs. moesten tegen Jeannet cs., Jeannet cs. wonnen deze partij met 5-3 6-2.

De laatste partij, de finale, deze ging tussen Alie cs. en Jeannet cs. Beide hadden 14 punten, dus wie won had de hage. Er was weinig spanning in deze partij, wat resulteerde in een 5-2 overwinning voor Jeannet cs.

Bij de heren stonden 7 parturen op de lijst. Hier werd gekaatst met
afvalronde.

Eerste omloop moesten Fokke Meirink cs. tegen Klaas Mossel cs.
Deze partij werd gewonnen door Klaas cs. met 5-3 6-6. In de partij tussen Gerard Sipma cs. en Eelke Idsardi cs. was wat meer spanning te bespeuren, de stand was 5-5 6-2 in het voordeel van Gerard cs. Jan Sipma cs. moesten met z'n beiden aantreden tegen Gerlof Leijstra cs. Deze partij werd gewonnen door Jan cs. met 5-2 6-4.

Toen was het wachten op partuur 7. Partuur Balling van Kuiken cs. moesten het opnemen tegen Klaas Mossel cs. Helaas moest Mark Buist het strijdveld verlaten met een kuitblessure. We wensen hem vanaf deze plek van harte beterschap toe en hopen dat ie gauw weer van de partij is. Nu moesten Balling cs. er 1 bij hebben, zo werd Lars de Jong gevraagd om partuur Balling cs. te versterken, wat bij de tegenpartij enkele frustratie opwekte, want de vliegensvlugge Lars was overal als de kippen bij, en dat leverde vrij veel spanning op. Maar helaas wist Klaas cs. nipt te winnen met 5-5 6-2.

Nu kon met de tweede omloop begonnen worden. Er was weinig spanning in deze omloop. Gerard Sipma cs. wisten met twee vingers in de neus te winnen van Jan Sipma cs. met 5-0 6-6. Zo hadden Gerard cs. een plekje bemachtigd in de finale.

In de afvalbak was enige spanning tussen Fokke cs. en Balling cs. Maar Fokke cs. wisten te winnen met 5-4 6-6. Zodat deze in de finale kwamen. De andere kandidaten hiervoor moesten komen uit Eelke cs. of Gerlof cs. Dit werden Eelke cs. met 5-0 6-0. In de finale tegen Fokke cs. was Eelke weer op dreef en ze wonnen dit ook met 5-0 6-6.

In de winnaarsronde moesten Klaas cs. het opnemen tegen Gerard cs. Maar Gerard cs. lieten het wat afweten, wat resulteerde in een 5-2 nederlaag.

Uitslagen Dames:
Eerste prijs: Jeannet Sipma en Rennie Schreiber.
Tweede prijs: Alie de Bruin en Adrie Grijpstra.

Uitslagen Heren:
Eerste prijs: Klaas Mossel, Jacco de Jong en Pieter Knoop
Tweede prijs: Gerard Sipma, Andries Zijlstra en Teke Meindertsma.
Eerste prijs v.r.: Eelke Idsardi, Sipke Meindertsma en Diemer Meirink.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

30 juli 2005: De Woudstra/Banga partij
Nieuwe pagina: Historische momenten

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/