30 April 2009: 1e kaatswedstrijd seizoen 2009 van k.v. “deTrochsetters” Ee e.o.

ImageTraditioneel bij de k.v." de Trochsetters" uit Ee en e.o. is het begin van het kaatsseizoen op Koninginnedag dat wordt geopend door het muziekkorps Melodia Oranje uit Ee. Na het openingswoord door de voorzitter Sieb Vegter. Waaronder enkele mededelingen o.a. dat het verven van het kaatshokje onder leiding van ons erelid Simen de Vries uit Kollum en enkele vrijwilligers door het mooie weer al in april is gedaan. De eerste wedstrijd van dit seizoen wordt  zoals altijd gesponsord door de familie van Kammen uit Oosternijkerk. Klik voor het complete verhaal op ‘lees verder'.

Het complete verhaal

Deze wedstrijd is altijd de opening van het kaatsseizoen van de k.v. de Trochsetters. Er stonden 12 parturen op de lijst. Eindwinnaars werden Julius de Jong, Krista Hoekstra en Tjisse Arjen de Vries. In de eerste omloop  moest het partuur de Jong het opnemen tegen Klaas Mossel, Rik Beintema en Anna Eelkje de Jong. Partuur de Jong won de partij met 5-4 6-6. De tweede omloop werd er gewonnen van het partuur Eelke Idsardi, Mark Buist en Gerbrand Nicolai met 5-4 6-6. In de halve finale kwamen ze Hein Eisinga, Sven de Jong en Teke Meindersma tegen, het was een spannende partij en het ging gelijk op, maar partuur Julius de Jong won nipt met 5-5 6-2. Partuur Eisinga moest genoegen nemen met de derde prijs. Julius, Krista en Tjisse Arjen speelden de finale tegen Anne Geert Krol, Diemer Meirink en Marten jan Borger, ze wonnen met de cijfers  5-1 6-4. In de verliezersronde ging de overwinning naar Sipke Meindersma, Lars de Jong en Grietine Krol. Zij verloren in de eerste omloop van Jacco de Jong, Hedzer Hoekstra en Elske Anke Zijlstra met 5-1 6-4. Partuur Meidersma won de finale in de verliezersronde van Raymond Hoekstra, Christine Heins en Richtsje Eisinga met de cijfers 5-4 6-2.`s Avonds werden de kransen en de prijzen uitgereikt in cafe Woudstra.

6 mei start de training voor de jeugd en gaat de competitie voor de senioren weer los. De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 mei. En deze wedstrijd wordt gesponsord door: mechanisatiebedrijf Veenma uit Niawier.

Uitslag in de winnaarsronde 1e prijs voor: Julius de Jong, Krista Hoekstra en Tjisse Arjen de Vries. 2e prijs voor: Anne Geert Krol, Diemer Meirink en Marten jan Borger.3e prijs ging naar Hein Eisinga, Sven de Jong en Teke Meindersma. In de verliezerronde waren de prijzen voor Sipke Meindersma, Lars de Jong en Grietine Krol. 2e prijs ging naar Raymond Hoekstra, Christine Heins, en Richtsje Eisinga. De 3e prijs was voor Erwin Postma, Jan Willem Heins en Alwin Buist.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

16 Mei 2009: De Gosse Veenma partij
27 Maart 2009: Ledenvergadering KV "de Trochsetter...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/