4 jongens ut Ie partij 06 aug 2016

ImageVoor het complete verslag en foto's klikt u op lees verder.

Op 6 augustus stond de 2e bouwvakpartij voor dit jaar op het programma.
Deze partij werd gesponsord door de ‘’4 jonges út Ie’’. Maar inmiddels zijn het de ‘’4 jonges út Ie, Eastrum, Easternijtsjerk & Dokkum’’, namelijk Eelke Idsardi, Melle Westra, Teke Meindersma & Aant-Pieter Wijnsma.
Eelke Idsardi en Aant-Pieter Wijnsma stonden zelf ook in het veld om de toeschouwers te laten genieten van hun kaatstalent. Uiteraard waren zij niet de enige kaatsers op deze dag. Maar liefst 36 personen hadden zich aangemeld. Prachtig! Maar liefst 12 parturen.
In de 1e omloop werd goed duidelijk dat de parturen mooi aan elkaar gewaagd waren. Alleen maar uitslagen van 5-3, 5-4 & 5-5 aan de telegrafen. In de 2e omloop een aantal minder spannende wedstrijden, maar ook zeker hele mooie. Het partuur van Marten Wouda, Rennie Schreiber & de oude strijder van de dag Anne-Geert Krol wisten de 2 omlopen te winnen en mochten even tot rust komen voor de finale. Ditzelfde gold voor het partuur Jaap Zijlstra, Jorick van der Hoek & Mark Wijnsma.
Zij mochten hun kaatsspel weer tentoon stellen in de finale van de verliezersronde.
In de halve finale van de winnaarsronde stonden de 2 favorieten van de dag tegen over elkaar. Echter was het jongste partuur van de dag Riemer Hoekstra, Andele Veltman & Kristine Postmus in topvorm en sloegen Julius de Jong, Richtsje Eisenga & Alberdina Reitsma compleet van het veld met 5-1 6-0. Maar niet getreurd voor dit partuur. Toch mochten zij een 3e prijs mee naar huis nemen.
De halve finale in de verliezersronde werd een spannendere strijd. Helaas, wisten Meindert de Jong jr., Gerlof Halma & Harm Kroodsma het niet te winnen. Veel uitslagen van dit partuur gingen ‘’kwea’’ en Pieter Knoop, Pier Reitsma & Douwe Knoop waren goed op elkaar ingespeeld en opperbest in het tussenspel en aan de opslag. Zij wisten de partij met 5-3 6-2 te winnen.
In de finale van de verliezersronde werd duidelijk dat het partuur van Jaap Zijlstra goed uitgerust was en het partuur van Pier Reitsma nog niet helemaal hersteld waren van 3 pittige wedstrijden.
Het werd een spannende strijd.
Maar het partuur Jaap Zijlstra was net iets sterker
en wisten door een schitterende zit bal van Mark Wijnsma te winnen met 5-4 6-6.
De finale in de winnaarsronde werd een minder spannende wedstrijd. De spieren van Marten Wouda, Rennie Schreiber & Anne-Geert Krol moesten duidelijk nog warm worden. Door een paar foutjes van Anne-Geert Krol hadden Riemer Hoekstra, Andele Veltman & Kristine Postmus zomaar het 1e bordje te pakken. Na nog eens 10 min. Stonden ze met 4 ‘’earsten’’ voor. Echter gaf het partuur van Marten Wouda niet op en wisten nog een spul aan de telegraaf te krijgen.
Het partuur van Riemer Hoekstra gaf niks meer weg en wisten met gemak te winnen met 5-2 6-0.
Zij mochten de kransen mee naar huis te nemen.
De prijzen werden uitgereikt door sponsor Teke Meindersma en zoon Pieter.
Donderdag 11 augustus staat de gehakt partij op het programma. 3 x door elkaar heen loten.

Iedereen is welkom om mee te doen, leden en niet-leden. Opgeven kan t/m donderdagochtend 10 uur!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Zeer geslaagde gehaktpartij 11 aug 2016
Pearke keatsen groot succes !

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/