Boerenpartij senioren 11-08-2012

ImageOok de senioren keatsten de nieuwe Boerenpartij. Voor een verslag en foto's klikt u op "lees verder"

 Boerenpartij te EE

Zaterdag 11 augustus werd de boerenpartij verkaatst in Ee, deze partij werd gesponsord door de boeren in en rondom Ee, Op de A-lijst stonden 8 kaatsters op papier, hier werd met vier tweetallen een halve competitie gekaatst. De B-lijst stonden 28 kaatsters en kaatsters op papier, hier werd gekaatst met een afvalronde. De jeugd had ’s morgens hun kaatstalenten al mogen showen op sportpark de Streng, ook deze partij werd door de agrariërs gesponsord. Ietwat verlaat werd het startsein gegeven voor de senioren.

In de A-klasse stonden 8 kaatsters op de lijst. In de eerste omloop moesten Eelke Idsardi en Wietse Sipma aantreden tegen Andries Zijlstra en Gerrit de Jong, deze partij werd gewonnen door Eelke en Wietse, zodat dezen 7 punten konden laten noteren. De andere partij ging tussen Sipke Meindersma,  Sjouke Hellinga tegen Jacco de Jong, Harm Sijtsma, laatsgenoemden kwamen zomaar 4-1 voor te staan, maar Sipke en Sjouke deden er nog een schepje bovenop en kwamen terug tot 5-5 6-6, doordat Sjouke de bal nipt naast sloeg, gingen de 7 punten naar Jacco en Harm. De tweede omloop was er weinig spanning te bespeuren. De derde omloop was er nog een heuse finale te kaatsen tussen Jacco, Harm en Eelke, Wietse, helaas voor Eelke en Wietse stond Jacco degelijk te kaatsen, wat resulteerde in een 5-2 winst voor partuur Jacco, doordat partuur Eelke maar 2 eersten haalden deze partij, was de tweede prijs met 15 eersten voor Sipke en Sjouke en de eerste prijs was met 21 eersten voor Jacco en Harm.
In de B-klasse waren er 10 parturen die streden om de kransen. In de eerste omloop was de wedstrijd tussen het partuur van Pieter Wouda, Gerbrand Nicolai en Mervin Koudenburg en het partuur van Ronny de Wit, Elske Anke Zijlstra en Jolanda Wijnsma snel uit, het eerstgenoemde partuur won met veel gemak; 5-0, 6-4. Het jonge duo Riemer Hoekstra en Meindert de Jong wonnen hun eerste wedstrijd van Raymond Hoekstra, Gerrit Kooistra en Liesbeth Wouda en stonden de 2e omloop stil, waardoor zij in de halve finale moesten strijden tegen het andere duo Metsje Sipma en Baukje Kroodsma. Metsje en Baukje hadden hun eerste 2 wedstrijden beide met 5-4 gewonnen, maar waren niet opgewassen tegen het jonge jongensduo; zij wonnen met 5-3 6-4.
In de finale van de winnaarsronde kaatsten Hedzer Hoekstra, Lieuwe Jan Huisman en Warner Veltman tegen Riemer en Meindert. Bij de stand 5-3 6-6 konden Riemer en Meindert het niet uitmaken en werd het door een zitbal van Warner Veltman 5-4. Wederom werd het 6-6 maar nu maakte Riemer het uit door de bal te retourneren naar het perk en  gingen zij met de kransen naar huis. Riemer Hoekstra had door ook het winnen van de juniorenpartij deze dag maar liefst 2 kransen verdiend!
In de verliezersronde was het partuur van Sietse Wijbenga, Henderike Schipper en Anette Hansma niet opgewassen tegen Marten Jan Borger, Pier Reitsma en Antsje Sijtsma. Laatsgenoemden wonnen daarna ook hun 3e wedstrijd tegen Raymond Hoekstra, Gerrit Kooistra en Liesbeth Wouda waardoor zij het in de finale van de verliezersronde mochten opnemen tegen Ype Dijkstra, Romke Barske en debutante Alberdina Reitsma. Zij hadden na het verlies tegen het partuur van Hedzer Hoekstra c.s. hun 2 wedstrijd vrij gemakkelijk gewonnen van het partuur van Ronny de Wit c.s. Erg spannend werd de finale in de verliezersronde niet; het partuur van Marten Jan won met 5-1, 6-4.
Ook deze dag had iedereen prijs, iedere kaatser kreeg een zak eigenheimers mee naar huis. Met een “noflik” avondzonnetje werd er nog lang nagenoten van deze prachtige kaatsdag

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Keningspartij 16-08-2012
Boerenpartij junioren 11-08-2012

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/