Klaas Sipma c.s. winnen ledenpartij

ImageKlaas Sipma c.s. winnen goed bezette ledenpartij. Voor het complete verslag en foto's klikt u op "lees verder"

Klaas Sipma c.s. winnen goed bezette ledenpartij

De Oostrum-partij werd afgelopen zaterdag verkaatst. Normaal gesproken staat de partij later op de agenda, maar dit jaar is de partij voor de bouwvak geplaatst. Helaas waren de veldomstandigheden in Oostrum niet goed genoeg. Het vele water was de ijsbaan te machtig. Gelukkig was het veld in Ee in goede conditie. De lijst kende acht parturen. Klaas Sipma, Erwin Postma en Gauke Bouma waren in poule B oppermachtig, en wonnen ook de finale met 5-4. Zij gingen met de kransen en een mooie geldprijs naar huis. Bouwbedrijf Visser en Café Fryslân sponsorden de Oostrum-partij. Traditiegetrouw vond de prijsuitreiking plaats in de kroeg van Oostrum.

Een zonnige kaatsmiddag. Het weer zit de laatste tijd niet mee. Gelukkig was het zaterdag anders. De zon scheen volop! Goede ingrediënten voor de deelnemers. In totaal hadden zich 24 personen opgegeven voor de ledenwedstrijd.

De lijst met acht parturen werd in tweeën gedeeld. Er werd gekaatst volgens het poulesysteem. Beide poules bestonden uit vier parturen. In poule A waren twee parturen die na twee omlopen nog ongeslagen waren. Jacco de Jong, Raymond Hoekstra en Marten Jan Borger streden tegen Eelke Idsardi, Pieter Knoop en Aaltje Sipma om een finaleplek. Lange tijd ging de strijd gelijk op, maar uiteindelijk won het laatstgenoemde partuur met 5-3. Voor Eelke Idsardi c.s. betekende dit een finaleplek. Het partuur van Jacco de Jong mocht strijden om de derde en vierde plek.

In poule B waren er eveneens twee parturen die duidelijk de betere waren. Het partuur van Sipke Meindersma, Miranda Scheffer en Antje de Jong wonnen de eerste twee omlopen met overmacht. Zowel de opslag als uitslag waren goed verzocht. Antje de Jong pakte veel punten met haar “wisse” opslag. Sipke Meindersma was voorin het perk geen bal vertrouwd. Ook de moeilijke ballen wist hij goed te pareren. Miranda Scheffer was zowel in het perk als aan de opslag zeker van haar zaken. Met degelijk kaatsen won het partuur de eerste twee omlopen in de poulefase. Ook Klaas Sipma, Erwin Postma en Gauke Bouma wonnen hun eerste twee partijen. Harm Sytsma, Meindert de Jong en Sytske de Vries bezorgde Klaas Sipma c.s. maar twee tegen eersten. Julius de Jong, Fokke Meirink en Romke Barskè deden het beter, maar vonden bij 5-4 hun Waterloo.

Sipma c.s. moest het in poule B uitvechten tegen het partuur van Sipke Meindersma. Het laatste partuur maakte te veel fouten. In tegenstelling tot de eerste twee omlopen was de “zekerheid” niet aanwezig. Het partuur van Sipma profiteerde en sleep de overwinning binnen.

Het partuur van Meindersma mocht aantreden tegen de tweede uit poule A. Dit was het partuur van Jacco de Jong. Uiteindelijk ging de derde prijs naar het partuur Meindersma, Scheffer en De Jong. Ze herpakten zich na de nederlaag tegen Sipma c.s. en wisten met degelijk kaatsen de derde prijs in de wacht te slepen.

De finale werd een waar spektakel. Een kwalitatief sterke partij met vele mooi punten. Eelke Idsardi liet zich gelden met goed perk- en opslagspel. Hij werd prima ondersteund door Pieter Knoop en Aaltje Sipma. Laatstgenoemde kaatste vier uitstekende partijen. Aaltje nam de voorbest opslag voor haar rekening. Ze had over de hele dag weinig missers en was op de belangrijke standen een zekere factor. Ook Pieter Knoop had een uitstekende dag. Hij sloeg veel ballen boven en ook op lastige opslagballen hat hij een weerwoord. Daarnaast was hij in het tussenspel belangrijk. Op de bovenlijn was hij moeilijk te passeren.

Helaas was het net niet genoeg. Op 5-4 was het partuur van Klaas Sipma, Erwin Postma en Gauke Bouma te betere. Klaas sloeg in de finale prima op en ook het degelijke perkspel leidde tot veel punten. Gauke Bouma had aan de opslag weinig missers en Erwin Postma sloeg voorin het perk veel ballen over de bovenlijn.

Een prachtige kaatsmiddag. Mooi weer, veel publiek en een sportieve strijd kenmerkten de Oostrum-Partij. Klaas Sipma, Erwin Postma en Gauke Bouma gingen met de kransen naar huis. Eelke Idsardi, Pieter Knoop en Aaltje Sipma werden tweede. De derde prijs ging naar Sipke Meindersma, Miranda Scheffer en Antje de Jong. Zij versloegen het partuur van Jacco de Jong, Raymond Hoekstra en Marten Jan Borger. Met deze verliespartij pakte het partuur van De Jong de vierde prijs.

Vrijdag a.s. is de volgende ledenpartij. De wedstrijd start om 18:00 uur. De kaatsvereniging uit Ee hoopt dan op minimaal evenveel deelname!

Foto's : FotoBuKro.nl

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Tukker ledenpartij op vrijdagavond 27-07-2012
Froukje, Sjoukje en Aukje 2e op NK in Grou

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/