De Lauwersfanfare bestaat 5 jaar !!

11 Mei willen we dit graag met iedereen vieren!!


Muziek verbindt!! De Lauwersfanfare bestaat 5 jaar! 15 november vorig jaar was een heugelijke dag: de Lauwersfanfare Ee/Engwierum was alweer 5 jaar een feit!

In de zomer van 2011 ontving de toenmalige fanfare “Euphonia” uit Engwierum een brief van fanfare “Melodia Oranje” uit het buurdorp Ee. Vanwege een teruglopend ledenaantal leek het de vereniging uit Ee een goed idee om samen te gaan werken en op die manier de fanfaremuziek voor beide dorpen te behouden. Ook Euphonia had te maken met een kleiner wordende bezetting en beide verenigingen besloten een samenwerkingsperiode in te gaan. Deze periode werd plezierig gevonden en na ruim twee jaar besloten de verenigingen verder te gaan als één nieuwe vereniging, onder een nieuwe naam: op 15 november 2013 was de Lauwers Fanfare een feit!

In de afgelopen 5 jaar hebben we als Lauwersfanfare mooie resultaten behaald, zowel op concoursen en festivals als binnen de vereniging!
De Lauwersfanfare heeft zich deze 5 jaar niet alleen gericht op het behalen van de hoogste eer op concoursen, maar heeft ook verbinding gezocht met de beide dorpen waarvoor het uitkomt: van het begeleiden van een kerkdienst, het spelen bij de dodenherdenking, het muzikaal opluisteren van vergaderingen, openingen en jubilea tot het organiseren van verschillende concerten zoals het snertconcert, maestroconcert en het opvoeren van Scrooge in samenwerking met toneelvereniging de Fodkoer. De Lauwersfanfare doet het met heel veel plezier!!

De jeugd heeft de toekomst!!
Ook de Lauwersfanfare heeft te maken met vergrijzing, daarom gaan we in samenwerking met beide basisscholen een project starten om de jeugd kennis te laten maken met fanfare muziek!! Op dit moment heeft de Lauwersfanfare 5 leerlingen, waarvan 4 een blaasinstrument bespelen en 1 het slagwerk. Alle 5 gaan ze naar de muziekschool Opus3 in Dokkum.

Op 11 mei aanstaande willen wij graag met iedereen vieren dat de Lauwersfanfare 5 jaar bestaat! De concertcommissie is druk bezig met het voorbereiden van een Lustrum Concert. Met dit concert willen we als Lauwersfanfare graag onze muzikale klanken met iedereen delen. Het belooft een avond te worden met muziek voor iedereen!! (Mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de NAM!)

Dus set it yn`e aginda & save the date:

11 mei om 20:00 uur in de Ebenhaëzer kerk te Ee

Het feestconcert van de Lauwersfanfare!!

Muzikale update
Nieuws van de Lauwersfanfare

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/