Muzikale update

Lauwers fanfare

De afgelopen 2 jaar is het, net als bij veel andere verenigingen rustig geweest voor de Lauwers Fanfare. Grote oorzaak was natuurlijk de coronacrisis en de daarbij horende maatregelen. Ons repetitielokaal in Engwierum konden wij daardoor een hele tijd niet gebruiken. Gelukkig hadden wij een uitstekend alternatief! Wij zijn 2 jaar lang warm onthaald bij de familie Hania van de Hammerslag in Westergeest. Een prachtige locatie met uitzicht over de weilanden, hoe rustgevend is dat! Spelende haasjes in het weiland en mooie luchten tijdens zonsondergang. De repetitie werd zelfs een keer stilgelegd toen er een luchtballon al dalende langs de ramen gleed.
Nu de maatregelen zijn opgeheven zijn wij weer terug op ons oude stek. En het is ook wel heel fijn om weer ´thuis´ te zijn. We proberen het oude ritme weer wat op te pakken.

De afgelopen 2 jaar hebben we niet helemaal stilgezeten gelukkig. Zo mochten wij o.a meewerken aan de intochten van Sinterklaas in Ee en Engwierum, mochten we het dorpsfeest in Engwierum openen met een stoelendans en zijn we al spelende op een wagen en in een sloep door de binnenstad van Dokkum gereden en gevaren tijdens de Admiraliteitsdagen.

Wat veel mensen nog niet weten is dat onze dirigent Andries de Haan, na 17 jaar afscheid heeft genomen. Wij hadden een mooi afscheidsconcert op de planning, maar ja... Om het toch niet helemaal geruisloos voorbij te laten gaan hebben wij Andries thuis verrast met een serenade voor de deur. Het weer had iets beter gekund (lees: It waaide in stoarm en de rein foel mei bakken út de loft), maar het was weer een mooie belevenis! 
Inmiddels staat onze nieuwe dirigent Durk Krol alweer een aantal maanden voor het korps en samen met hem hopen wij binnenkort weer van ons te laten horen in de dorpen.

Anjeractie
De Lauwersfanfare bestaat 5 jaar !!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/