Stille week / Vesperdiensten

stilleweek1

 Dit jaar hopen we in de "Stille Week" weer diverse diensten te houden:

Passievespers op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april,

Viering Heilig Avondmaal op Witte Donderdag 14 april,

Dienst op Goede Vrijdag 15 april,

Paaswake op Stille Zaterdag 16 april.

(Alle diensten in de Tsjerke op 'e Terp om 19.30 uur, 16 april om 21.00 uur)

Aan het begin van de Stille Week worden weer de vespers, korte avonddiensten, gehouden. Als overkoepelend thema voor de drie avonden is gekozen: 'Broos leven'.

In de eerste vesper, op maandagavond, staan we er bij stil dat wij altijd weer voor de vraag staan wat leven tot een goed leven maakt. Vaak is en wordt er meer voor het duister gekozen dan voor het licht! God brengt daar een woord tegenin, om het leven terecht te brengen: Jezus, zijn Woord in levenden lijve, die de weg van het ware menszijn volbrengt en voortgang van het leven geeft.

De tweede vesper bepaalt ons er bij hoe Jezus zijn leven deelde en zich met hart en ziel, op leven en dood, verbond aan anderen, juist ook aan mensen in hun kwetsbare en gebroken bestaan.

Op de woensdagavond overdenken we dat 'broos te leven' ook een levenswijze kan zijn: ervoor kiezen je niet te verschansen achter een muur van eigengereidheid en zekerheid, maar je elke dag opnieuw toevertrouwen aan God en jezelf in de waagschaal leggen, om mens met de mensen te zijn.

Een dichtregel van Okke Jager zegt: Hoe kostbaar is een kwetsbaar mens. Deze gedachte is aan elk van de avondthema's te verbinden en wordt in het bloemstuk dat op de tafel zal staan gesymboliseerd door eierschalen die van binnen goud kleuren.

We hopen op gezegende diensten in de Stille Week, een week waarin we op een intense manier iedere dag Jezus' weg door lijden en dood naar opstanding en leven mogen overdenken, en mogen ervaren dat Hij de weg náár en de waarheid óver dat leven is, ja, het Leven zélf.

Afsluiting meeting seizoen Jeugd.
Grow Tienerweekend

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/