Dorp Ee

IMG_6301

Koffieochtend


Woensdag 15 november is er weer een koffieochtend vanaf 09.45 in het Anker waar iedereen van harte welkom is.

We hebben voor deze keer uitgenodigd een coördinator van VPTZ (Vrijwillige Palliatieve Terminale zorg)
Zij komt nadere toelichting geven over wat het werk van de vrijwilligers inhoudt.

Als de zorg voor een familielid of kennis te zwaar wordt, kunt u als mantelzorger hulp aanvragen bij de VPTZ.

Hebt u voor deze ochtend vervoer nodig, dan kunt u contact opnemen met Alie Hansma 0519-701474

Met vriendelijke groet,

De ouderlingen 

Lees Meer
IMG_6206

Actie Schoenendoos


Hallo schoenendoosdeelnemers,

Ben jij al druk aan t versieren en vullen van jouw schoenendoos? Top!! Graag ontvangen wij een leuke actiefoto hiervan zodat we deze in de Zendingsdienst op 5 november kunnen tonen op de Beamer. Dus; maak een mooie foto en stuur deze naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees Meer
IMG_6171

Schoenendoosactie i.s.m. basisschool “De Gearing”


Op 5 november 2023 is het zendingszondag met als thema:"Samen zijn wij kerk"
Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om samen met de basisschool de actie schoenendoos te koppelen aan deze dienst. Tijdens de schoenendoosactie versieren kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Dit gebeurt bijvoorbeeld in het armste land van Europa, Moldavië. Hier worden veel kinderen aan hun lot overgelaten. Hun ouders zijn vertrokken naar het buitenland om geld te verdienen of hebben hun troost gezocht in alcohol. Kinderen zwerven op straat, zonder de zorg en liefde die ze nodig hebben.

Hoe werkt het?
* Tijdens de kerk-school-gezinsdienst van zondag 15 oktober worden er actiefolders uitgedeeld, waarin u meer leest over de schoenendoosactie: hoe het werkt en wat er in de doos mag.
* Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van EUR 5,00 per doos nodig. Tijdens de kerkdienst van 5 november zal er een collecte voor deze kosten worden gehouden. Doe dus geen geld in de doos.
* U kunt de gevulde schoenendoos op 5 november meenemen naar de kerk. Kinderen leveren de schoenendoos in op school. Vanuit daar worden de dozen naar de kerk gebracht.

Doe mee aan de schoenendoosactie en tover een simpele schoendoos om tot een kostbaar geschenk.
We geven kinderen ver weg een schoendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Helpt u mee?

Wilt u meer weten over de schoendoosactie? Kijk op schoenendoosactie.nl 

Lees Meer

Uitnodiging Kindernevendienst


 Vanaf 1 oktober start het nieuwe Kindernevendienstseizoen. Alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 zijn welkom. Kom op, ga je mee?!

Lees Meer
fietsers

Uitnodiging Startzondag


 Thema: Ga mee, sluit aan bij onze fietskaravaan. Op zondag 24 september 2023. 

Lees Meer

Huntertocht


 Hallo allemaal! Wij gaan weer los en wij hebben er zin in! We starten met een leuke activiteit samen met de jeugd van de andere dorpen, een huntertocht!! (Zie flyer) Het lijkt ons leuk om hier met een grote groep naartoe te gaan. Gaan jullie ook mee? Opgave kan tot en met vrijdag 15 september bij één van de jeugdouderlingen. Groetjes van Sippie, Metsje en Tanja

Bestandsnaam: IMG_5559
Bestandsgrootte 107 kb
Download Bestand
Lees Meer
Afbeelding1

KoffieochtendOp woensdag 19 juli om 9.45 uur wordt er weer een koffieochtend georganiseerd. Iedereen, (van elke leeftijd) uit de dorpen Ee, Oostrum en Jouswier is welkom voor een gezellig samenzijn met een lekker kopje koffie/thee in het Anker.

Voor mensen die slecht ter been zijn, is ophalen en thuisbrengen mogelijk. Dan graag een dag van te voren bellen met Willy Sibma 0637340014

Met een hartelijke groet van de ouderlingen 

Lees Meer
vacature-afbeelding

Vacature Jeugdwerker(9 uur per week).


Ken jij iemand of ben jij degene die we zoeken? Neem dan contact met ons op, de contactgegevens staan onder de vacature.  

Lees Meer
127029212_10208489311148315_8403955947686397939_n

Gemeenteavond donderdag 30 maart 2023


Hierbij nodigt de kerkenraad u van harte uit voor het bijwonen van de gemeenteavond op donderdag 30 maart 2023 om 19.45 uur in It Anker. Onderstaand de agenda voor deze avond, dit jaar met een leuke quiz; Wie is ons slimste gemeentelid?? Komt allen. 

Lees Meer

Peaske Power Festival


Op Paaszondag 9 april vindt de laatste Peaske Power plaats; the final edition. Dit jaar een festival editie. De jeugd(12 tot 18 jaar)wordt om 16u verwacht op het sportveld Tusken de doarpen in Moarre Ljussens. Daar vieren we met elkaar de opstanding van onze Heer Jezus Christus. Er zijn verschillende activiteiten, o.a. handlettering, een fotohoekje, spijkerslaan en ds. van den Boogaard komt vertellen over het Paasfeest en wat dit voor ons betekent in het dagelijks leven. Ook gaan we met elkaar zingen en bidden en we sluiten deze festival editie af met een hapje en een drankje. Aanmelden kan bij 1 van de jeugdouderlingen, begeleiding is wel nodig dus als iemand het leuk lijkt om mee te gaan dan horen we dit graag.

Lees Meer