Dorp Ee

worldservants2

Zendingsdienst zondag 6 november 2022


Hierbij willen we u van hart uitnodigen voor een informatieve en muzikale Zendingszondag in de Ebenhaezertsjerke te Ee op zondag 6 november om 10 uur vanaf 9.30 uur koffie met iets lekkers in 't Anker.

Kinderoppas is aanwezig.

Jose de Vries zal een presentatie geven. Ze is afgelopen zomer een aantal weken met World Servants naar Uganda geweest, waar zij een kleuterschool hebben gebouwd. Financieel gesteund van ons zendingsgeld. 

M.M.V de Bliide Sjongers en Ds. G van Wieren.

Kom gezellig langs. 

Lees Meer
protestantsegemeent_20220907-195148_1

Startzondag 18 sept


Feestelijke startzondag op 18 september. Voor programma zie bijgevoegde flyer

Lees Meer

10 sept Open Monumentendag Tsjerke op 'e Terp


Op zaterdag 10 september 2022 tijdens ' Open Monumentendag' is de Tjerke op 'e Terp in Ee geopend van 11.00 - 17.00 uur. De dag staat in het teken van: 'Een spontane ontmoeting met je voorouders!' Vanaf 12.00 uur start er ieder uur een rondleiding over de (bouw) historie van de kerk en het dorp Ee. Er is een beamer presentatie met foto's van de vele (meer dan honderd) namen en handtekeningen die door de eeuwen heen zijn gezet aan de binnenkant van de kerktoren. De oudste zijn uit de 18e eeuw en mogelijk zijn dit familieleden van huidige inwoners van Ee. Ook wordt er die dag een boekje uitgegeven met verhalen over de kerk en de vroegere inwoners van Ee. De dag is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Archeologievereniging en het Historisch Informatiecentrum Noordoost Fryslân. Toegang is gratis.  

Lees Meer
kickoff

Uitnodiging regionale start PKN Jeugd


Dit jaar voor het eerst een gezamenlijke start voor de jeugd tm 16 jaar uit de dorpen van "Dongeradeel". Het beloofd een  heel gezellig weekend te worden met sport&spel, bbq, kamperen, kickboxer Robbie Hageman(bekend van Kamp Koningsbrugge) en Theun van der Velde; dus geef jullie allemaal op. Kijk voor meer informatie op de flyer.

Lees Meer
KND-handje_20220705-185221_1 Kindernevendienst uitje 10 juli

Kindernevendienst uitje 10 juli


Op zondag 10 juli is het de laatste keer KND voor de zomervakantie en daarom willen we graag met alle kinderen het seizoen feestelijk afsluiten. We gaan naar 'it Hossebos' in Drogeham waar de kinderen kunnen klimmen, klauteren, springen in, bij en boven het water. We vertrekken om 9.30 uur vanaf het parkeerterrein van het sportpark en zijn rond 12 uur weer terug. Alle kinderen, maar ook broertjes, zusjes en ouders zijn van harte welkom om mee te gaan. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd! We horen graag of je ook mee gaat (Hanny Westra 0646206598 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De oude kleren en laarzen mogen aan en neem evt een setje extra kleding mee. 

De leiding van de Kindernevendienst 

Lees Meer

Ie Sjongt 3 juli


Feestelijke zangdienst voor jong en oud

Lees Meer

Kindernevendienst 5 juni, 19 juni en 10 juli


 Komende zondag 5 juni is het 1e Pinksterdag. 's Ochtends van 9.30 tot 10.30 uur is er voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd weer Kindernevendienst-XL. Alle kinderen zijn welkom in het Anker; inloop tussen 9.15 en 9.30 uur. 
We gaan deze keer met elkaar luisteren naar het verhaal over Pinksteren en daarna gaan we knutselen en spelletjes doen. 

Zondag 19 juni is er Kindernevendienst tijdens de Overstapdienst in de Eben Haëzertsjerke. We beginnen de dienst deze morgen in de kerk en gaan tijdens de dienst met de kinderen naar de eigen ruimte. Er is tijdens deze kerkdienst een speciaal moment voor alle kinderen uit groep 8 die de Overstap gaan maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. 

Op zondag 10 juli is er de laatste Kindernevendienst-XL voor de zomervakantie. We sluiten het seizoen dat met elkaar af. Ook dan starten we 9.30 uur in het Anker (inloop vanaf 9.15 uur) waar we dan blijven tot 10.30 uur. 
Kindernevendienst
Lees Meer
IMG_4259

Spirituele wandeling


Geef je tekst hier ...

Lees Meer

Vacature predikant(e)De Protestanste Gemeente Ee-Oostrum-Jouswier zoekt een predikant (m/v) voor ca. 0,6 fte.

Wij zijn een plattelandsgemeente in Noordoost-Friesland.

Onze gemeente staat in de traditie waarin vieren, leren en dienen kernwoorden voor ons kerk-zijn vormen. Gastvrijheid en betrokkenheid bij elkaars wel en wee is voor ons belangrijk, daarnaast willen we graag een kerk zijn voor jong en oud.

Jammer genoeg heeft onze gemeente te maken met een teruglopend aantal gemeenteleden.

De dorpen Ee, Oostrum, Jouswier liggen vlakbij elkaar, dichtbij het Lauwersmeer. De dorpen delen school, muziek en sport met elkaar.

Klik hieronder voor de profielschets. 

Bestandsnaam: Vacature Predikant Protestantse Gemeente Ee-Oostrum-Jouswier
Bestandsgrootte 334 kb
Download Bestand

Klik hier voor de website van de Protestantse Gemeente Engwierum.

Lees Meer
jeugdmeetingplaatje

Afsluiting meeting seizoen Jeugd.


Vrijdag 29 april willen wij graag samen met jullie het seizoen afsluiten. We hebben de buurtsport coaches bereid gevonden om 's middags een leuke activiteit met jullie te doen in de sporthal in Ee. En willen de middag dan met z'n allen afsluiten door gezamenlijk te eten in het jeugdhonk.

Het programma is als volgt:

14u: jeugd van groep 8

15u: de 1e "klassers"

16u : de 2e "klassers" en hoger.

Rond 17.15/17.30 willen we gaan eten in het jeugdhonk. Dominee Timmer zal ook aanwezig zijn en jullie kunnen kennismaken met onze nieuwe jeugdwerker voor volgend seizoen.

Graag even doorgeven voor 25 april aan Sippy of Metsje of jullie mee willen doen, alleen meedoen aan de activiteit of alleen mee eten is ook mogelijk, geef dit dan ook door.

We hopen jullie allemaal te zien en er een gezellig middag/avond van te maken.

Ps; neem jullie zaalschoenen mee. 

Groeten Sippy en Metsje

Lees Meer