Sprookjesachtige wandelpuzzeltocht in Ee

Wandelpuzzeltocht Ee Burt Sytsma Photography

In deze moeilijke periode vindt het dorpsbelang van Ee het erg belangrijk om toch voor het dorp klaar te staan, in samenwerking met een aantal dorpsbewoners hebben ze de decembermaand gevuld met een aantal leuke activiteiten.

Vanuit het dorpsbelang was het idee om Ee in de decembermaand op te fleuren, alle bewoners zijn gevraagd om de lichtjes van zolder te halen en deze rondom het huis te versieren. Volgens Dirkje Nynke Tibma van het dorpsbelang Ee is dit een groot succes en hangt het dorp vol verlichtingen. "Wij organiseren dit om toch wat saamhorigheid en gezelligheid voor iedereen te maken en zo toch iets met zijn allen te kunnen doen."

Een aantal andere dorpsbewoners kwamen met het initiatief om een wandelpuzzeltocht te organiseren ,,Wij zetten elk jaar een autopuzzeltocht op, en doen dit jaar een wandelpuzzeltocht", vertelt Foppe Marten de Haan, medeorganisator wandelpuzzeltocht. Deze tocht kun je elke dag van de maand doen, op bepaalde avonden zijn er een aantal extra dingen tijdens te tocht te vinden onder andere een koffiepunt in de kerk op de terp van Ee. ,,Wij verwachten toch wel dat er zo'n 70 tot 80 procent van de bewoners mee doen, omdat ik denk dat de mensen toch wel iets willen doen", aldus Foppe Marten.

Oud papier
Nieuwe website Ee centraal punt voor dorp

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/