Succesvolle Oostergo Cross, wandel en spellen dag.

Vincent Hoekstra wint Crossloop V.V. Oostergo
Op zaterdag 4 januari stond de crossloop van V.V. Oostergo weer op het programma. Een crossloop voor jong en oud, georganiseerd door de Supportersvereniging van V.V. Oostergo. ’s Middags om 14.00 uur was het eerst de beurt aan de JO11 en de JO13. Er was een prachtig parcours uitgezet vanaf het hoofdveld naar het Flaakspaad, door de bossen en zo weer terug naar het hoofdveld waar de finish was. Er werd gestreden voor iedere meter en de finish was spannend waarbij Gerardus van der Beek en Jannard Sipma gezamenlijk naar de finish snelden. De eindsprint van Gerardus maakte het verschil. Bij de jeugd werden de prijzen als volgt verdeeld:

JO13      1ste prijs Gerardus van der Beek, 2de prijs Tjipke Jan Borger, 3de prijs Rienk Kingma
JO11      1ste prijs Jannard Sipma, 2de prijs Jorrit Wolters, 3de prijs Bart Kramer

Hidde Jensma deed namens de JO8 ook mee met de grote jongens en deed dat niet onverdienstelijk. Hij kon tot het einde makkelijk meedoen en haalde daarmee terecht voor zijn categorie de 1ste prijs binnen.

Daarna was het de beurt aan de JO16 en aan de senioren. Een gemêleerd gezelschap stond aan de start. En om klokslag 14.30 uur werden de vrouwen en mannen letterlijk weggeschoten. Ook voor deze categorie een mooie, maar glibberige route. Die via het Flaakspaad, de Dodingawei, naar Tibma leidde en tenslotte via de Achterwei weer terug naar Ee. Het werd een spannende strijd tussen Wytse de Jong en Vincent Hoekstra, waarbij het er lang op leek dat zij in de laatste meters zouden uitvechten wie zich een jaar lang de allerbeste crossloper van Oostergo mag gaan noemen. Maar het noodlot sloeg toe op kilometer 7 voor Wytse de Jong. Een kleine misstap wat resulteerde in een valpartij was fataal voor Wytse de Jonge en Vincent Hoekstra sloeg onverbiddelijk toe. In een prachtige tijd van 27:53 werd Vincent onder luid gejuich winnaar van de crossloop van 2020. Een halve minuut later kwam Wytse de Jong bebloed en moegestreden over de finish. 
Achter dit geweld was er een keurige 3de plek voor de verrassing van de dag, namelijk Sievert Schreiber. Een hele mooie prestatie van deze volleyballende hardloper.
Wat opviel is dat de mannen van het 1ste elftal en het 2de elftal niet in de voorste regionen voorkwamen. Hopelijk sparen ze hun energie voor op het veld. 
Als eerste van de JO16 kwam Nikhil Maliepaard over de finish. Hij mocht met de grote jongens mee lopen en finishte keurig in een eindtijd van 37:32

Uitslag senioren               1ste prijs Vincent Hoekstra, 2de prijs Wytse de Jong, 3de prijs Sievert Schreiber
Uitslag dames                   1ste prijs Louise Krol
Uitslag 50+                         1ste prijs Willem Albert Kroodsma

Met deze uitslagen en prijs uitreiking eindigde de zeer geslaagde crossloop editie 2020. Een terecht applaus voor de organisatie Supportersvereniging was dan ook meer op zijn plaats.


1ste Puzzel-wandeltocht V.V. Oostergo groot succes
Normaliter organiseerde de Supportersvereniging een gewone wandeltocht. Dit jaar hadden zij er echter voor gekozen om een puzzel-wandeltocht te organiseren. Dit bleek een groot succes, want om 14.15 uur starten ongeveer 50 deelnemers in groepjes voor deze tocht. Een prachtige wandeltocht van ongeveer 6 kilometer door de prachtige omgeving rondom Ee. Gemakkelijke vragen werden afgewisseld met pittige opdrachten, waarbij met het blikje gooien bij de manage van Gerda Dam extra punten konden worden behaald. Vervolgens waren er nog afbeeldingen te raden en moesten er letters worden verzameld onderweg. Ook het Vlasmuseum mocht natuurlijk niet ontbreken in deze tocht. Voor de start of na de finish kon er snert of warme chocolademelk worden genuttigd. Om half zes kwamen de laatste puzzelaars weer over de finish en konden de punten worden geteld door de organisatie. 
De prijzen werden als volgt verdeeld:

1ste prijs               Team Johannes Huisman
2de prijs                Team Alie Mossel
3de prijs                Team Gauke Bouma, Aant Soepboer en Marten Jan Borger

Een succesvolle 1ste wandel-puzzeltocht die alle ingrediënten in zich heeft om de komende jaren uit te groeien naar meer dan 100 deelnemers!

VV Oostergo verlengt contract Sjoerd Rozema
Zaterdag 4 januari crossloop en nieuwjaarsreceptie

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/