Walking Football c.q. Old Stars Voetbal

VV-Oostergo-logo4

Als bestuur zijn wij nieuwsgierig of er interesse is in Walking Football, oftewel Old Stars Voetbal.

Wat is Walking Football/Old Stars Voetbal? 

Walking football is een laagdrempelig beweegprogramma voor 60-plussers, zowel voor mannen als vrouwen. Het is een voetbalvorm waarbij niet wordt gerend. Meedoen, bewegen, ontmoeten en zelfredzaamheid van de doelgroep staan als kern - waarden in dit programma voorop. Snelwandelen is bij deze vorm wel toegestaan. Het tactische aspect van voetballen krijgt een nieuwe dimensie: het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker.

Voetballen zonder te rennen dus. 'Is dat nog wel voetbal? En is dat leuk dan?', horen we vaak. Jazeker, want walking football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal. Met een aantal uitzonderingen. Behalve dat er niet gerend mag worden, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Het aantal veldspelers is zes. Ook mogen er geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelregels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden en blessures te voorkomen. Zelfs als u geen voetbalervaring heeft, is dit een ideale sport om in beweging te blijven en elkaar te ontmoeten.

Een filmpje om een idee te krijgen bij Walking Football vindt u hier: (2) Video OldStars Walking Football - YouTube

Heeft u interesse in Walking Football?

Laat het dan weten en geef het door aan Jantina Kooistra: 06-33724449 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 10 juni. We verzamelen eerst aantal belangstellenden, en bij voldoende interesse organiseren dan een bijeenkomst waar we met elkaar een moment in de week afspreken wanneer de training/wedstrijd plaatsvindt.

Mocht u van te voren al vragen hebben, dan kunt u terecht bij Jantina, Yko of Willem.


Oostergo EK Poule
Viswedstrijd 17 mei!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/