Informatie Jeugdspelers

Inleiding

Als jeugdbestuur willen wij hierbij informeren wat wij als voetbalclub voor de jeugd betekenen en hoe we er voor kunnen zorgen dat zowel de jeugdspelers, trainers, ouders en leiders met elkaar leuk kunnen voetballen. Naast duidelijkheid over waar wij als vereniging voor staan, proberen we ook uiteen te zetten wat wij van ouders van jeugdleden, en van (jeugd)leden zelf verwachten. Een lidmaatschap geeft namelijk rechten en plichten voor iedereen.

Doel van deze informatie

Duidelijkheid geven over wat ouders en jeugdleden van V.V. Oostergo mogen verwachten en wat de vereniging van ouders en jeugdleden verwacht.

Aan het lidmaatschap van een vereniging of sportorganisatie zitten naast financiële ook andere verplichtingen. Als sportbestuurders verwachten wij inzet en bijdrage van iedereen die met de voetbalclub te maken heeft. Aan het lidmaatschap bij een vereniging zal de verplichting gekoppeld worden actief te zijn of te worden binnen de club. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat het vrijwilligerswerk door vele mensen gedragen wordt. Een vereniging is er voor haar leden, maar kan alleen bestaan door de inzet van haar leden, vrijwilligers, sponsors en donateurs.

Wat verwacht V.V. Oostergo van (een) ouder(s)

Dat u contributie betaalt.

Er is een aparte pagina opgenomen waarin alles wordt uitgelegd over het betalen van het contributiegeld.

Dat u bereidt bent om als chauffeur een aantal keren per seizoen met het team van uw zoon of dochter mee te rijden en de wedstrijdkleding te wassen.

De meeste leiders werken met lijsten waarop staat aangegeven welke ouder wanneer aan de beurt is om het vervoer te verzorgen. Daarnaast geven de leiders op deze lijst aan wie wanneer een wasbeurt heeft.

Dat u niet te snel nee zegt.

Een vereniging kan alleen draaien met de hulp van vrijwilligers. Alle ouders die kinderen hebben bij onze vereniging moeten daarin hun verantwoordelijkheid kennen.

Dat u bereidt bent om minimaal een seizoen als (mede)leider van een jeugdteam op te treden.

We willen hiermee voorkomen dat een team van onze vereniging niet kan deelnemen aan de competitie, omdat er geen leiders gevonden konden worden. We doen er met elkaar alles aan om ervoor te zorgen dat de jeugd kan voetballen.

Dat u belangstelling heeft voor de verrichtingen van uw kinderen.

Met name naarmate kinderen ouder worden zie je vaak dat de ouders de sportverrichtingen van hun kinderen minder volgen. Voor alle kinderen is het geweldig wanneer er ouders aan de lijn staan om hun aan te moedigen.

Dat u zorgt dat uw kinderen de juiste uitrusting hebben.

De voetbalvereniging zorgt voor de wedstrijdkleding. Daarnaast verwachten we dat ouders zorgen voor (verplichte) beenbeschermers en voetbalschoenen. De voetbalvereniging Oostergo heeft een eigen kledinglijn (shirt, short, sokken, tas). Dit kan aangeschaft worden via de webshop. Voor de trainingen is het verstandig om trainingspakken aan te schaffen. Met name tijdens koude herfstavonden is het beter voor de spieren om met een lange trainingsbroek te trainen. Daarnaast kan een jeugdlid een sporttas van voetbalvereniging Oostergo aanschaffen die gebruikt kan worden tijdens trainingen of wedstrijden. Hiervoor kun je Reina van der Kant benaderen. Kosten voor deze sporttas zijn:

Klein €10,-
Middel €20,-
Groot €30,-

Dat u zorgt voor dat uw kind douchespullen mee heeft voor na de wedstrijd

Na de wedstrijd is het verplicht om met elkaar te douchen. Mocht het een gemengd team zijn, dan is er de mogelijkheid dat meisjes apart van de jongens kunnen douchen. Hiervoor wordt de kleedkamer van de tennisvereniging gebruikt.


Wat kunt u als ouder(s) van de V.V. Oostergo verwachten

Een goede begeleiding van de jeugdteams.

Het streven is om per team een leider te vinden die zaterdags tijdens de wedstrijd de coaching verzorgen. Ook de verdere organisatie rond het team wordt door deze mensen voor hun rekening genomen. In de eerste instantie proberen we hiervoor ouders te vinden van spelers die in het betreffende team spelen, als dit niet lukt dan gaan we op zoek naar andere vrijwilligers. Veel leiders werken met zogenaamde chauffeurs-/waslijsten, dit zijn lijsten waarop is vastgesteld welke ouder voor een bepaalde zaterdag het vervoer of de was verzorgt. Leiders vinden is een van de grootste problemen, het wordt steeds moeilijker om voor alle teams mensen te vinden.

Goed verzorgde trainingen.

Onze doelstelling is om voor elk team een goede trainer te vinden voor het leiden van de trainingen.

Zaalvoetbal in de winter.

Tijdens de winterstop doen alle jeugdteams mee aan zaalvoetbalcompetities en zaalvoetbaltoernooien. Soms vinden er zaaltrainingen plaats in het dorpshuis.

Een goed verzorgde accommodatie.

Met z'n allen proberen we de accommodatie van onze vereniging zo netjes mogelijk te houden. Hiervoor zijn alle voetballers natuurlijk medeverantwoordelijk.

Huis- en gedragsregels

 • Voetbalschoenen na afloop van de wedstrijd of training schoonmaken op de daarvoor bedoelde borstels. Het is verboden om schoenen onder de kranen in de box te reinigen.
 • Niet op voetbalschoenen in de kantine.
 • Fietsen plaatsen in de daarvoor bestemde rekken.
 • Kleedruimtes netjes en schoonhouden. Na het douchen worden de doucheruimtes door de spelers zelf schoongemaakt.
 • Altijd afbellen bij verhindering van een training (voor 13.00 uur) of een wedstrijd.
 • Afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.
 • Douchen is na een wedstrijd verplicht.
 • In de kleedruimtes mag niet worden gerookt. Ook voor, tijdens en na de wedstrijd/trainingen wordt er niet gerookt.
 • Kleding in de kleedruimtes netjes ophangen of in de sporttas opbergen.
 • Waardevolle spullen niet achterlaten in de kleedruimtes. Dit kan worden afgegeven bij de leiders, trainer of kantinebeheerder.
 • Schade aan materiaal van de vereniging ontstaan door toedoen van leden of niet leden wordt op de daders verhaald.
 • Niet vloeken of schelden.
 • Sportief zijn. 
 • Niet pesten. We hebben respect voor elkaar.
 • Tenues zijn eigendom van de club, dus wees hier voorzichtig mee.
 • Als er problemen zijn binnen een team, wacht dan niet en neem meteen contact op leiders en/of trainer. Zij zijn er om hierin te helpen. Ook kun je terecht bij de vertrouwenspersoon. Haar contactgegevens kun je vinden bij de algemene informatie.
 • Boetes die voortvloeien uit boekingen worden door de spelers zelf betaald.


Communicatie

Hoe blijf ik op de hoogte van de activiteiten van V.V. Oostergo?

Clubblad.

Het clubblad "Meielkoar ien" verschijnt twee maal per jaar. In dit blad is een rubriek Nieuws van het Jeugdbestuur opgenomen en deze rubriek wordt door het jeugdbestuur gebruikt om nieuwtjes e.d. richting jeugdleden en ouders te communiceren.
In het clubblad staan ook alle commissies genoemd, mocht u opmerkingen of suggesties hebben richting één van deze commissies dan staat in het clubblad met wie contact kan worden opgenomen.

Prikbord.

Het prikbord bij de kantine wordt gebruikt om de aanvangstijden van wedstrijden aan te plakken.

Jeugdleiders en trainers.

Zorg er altijd voor dat de telefoonnummers van de leiders en de trainer bekend zijn.

Jeugdbestuur.

Het jeugdbestuur is aanspreekpunt voor alle vragen, opmerkingen en suggesties over alle zaken aangaande jeugdvoetbal. Namen en de telefoonnummers van alle jeugdbestuursleden staan op de website onder algemene informatie vermeld.

Meer informatie over de contributie of lid worden? Klik dan hier.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dorp-ee.nl/